FOTOREPORTAJ "Croaziera" pe Bega, cu imagini superbe, dar si ruine si balarii

FOTOREPORTAJ

Timisorenii, dar si vizitatorii orasului se pot plimba gratuit cu vaporasele pe traseele Piata Maria Uzina de Apa (amonte) si retur sau Piata Maria - Podul Modos (aval) si retur. Este o intretinere pe care o realizeaza Directia Apelor, cu care vom sta in continuare in contact pentru ca aceste lucrari sa se desfasoare cu ritmicitatea de care este nevoie pentru ca taluzurile sa arata asa cum trebuie si cand sunt privite de pe vaporetto", a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

acum 69 luni (24 Apr 2017)

Timisorenii, dar si vizitatorii orasului se pot plimba gratuit cu vaporasele pe traseele Piata Maria Uzina de Apa (amonte) si retur sau Piata Maria - Podul Modos (aval) si retur. Provocat de un prieten fotograful Constantin Duma a acceptat sa se imbarce pentru o "croaziera" pe Bega, realizand o serie de fotografii care arata ce se poate vedea, practic, la o plimbare cu vaporasul pe primul canal navigabil din Romania.

Timisoara, cu bune si rele

Din imaginile realizate de fotograful timisorean se poate vedea, in zona centrala, o Timisoara frumoasa, cu maluri ingrijite, zone verzi si salcii curgatoare. In contrast cu aceste imagini sunt zonele neingrijite, cu balarii si cladiri aflate in ruina. "Pentru a fi un traseu comercial trebuie facute si amenajarile care sa nu denatureze ideea de frumos. Timisoara de la nivelul apei este cu totul si cu totul altceva decat de la nivelul malurilor.

Solutiile primariei: taxarea ruinelor si amenajarea podurilor

Reprezentantii Primariei Timisoara admit ca in timpul unei plimbari cu vaporasul "perspectiva pe care un turist, un vizitator sau chiar un cetatean al Timisoarei o are este diferita de la o zona la alta". O alta problema este legata de intretinerea taluzurilor si a cursurilor de apa. Este o intretinere pe care o realizeaza Directia Apelor, cu care vom sta in continuare in contact pentru ca aceste lucrari sa se desfasoare cu ritmicitatea de care este nevoie pentru ca taluzurile sa arata asa cum trebuie si cand sunt privite de pe vaporetto", a declarat viceprimarul Dan Diaconu. "Noi reabilitam podurile din cauza elementelor tehnice si de trafic, dar un rezultat al reabilitarii podurilor este si aspectul estetic de la nivelul canalului Bega", a mai spus Diaconu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro