Fotomodelul din scaunul cu rotile. Povestea Biancai, studenta imobilizata dupa un accident rutier: "Nu mi-a fost greu sa-mi accept conditia"

Fotomodelul din scaunul cu rotile. Povestea Biancai, studenta imobilizata dupa un accident rutier:

Studenta a avut nevoie atunci de aproape doua luni de spitalizare si, cu toate ca la inceput medicii nu-i acordau sanse de supravietuire, s-a salvat, insa de la mijloc in jos a ramas paralizata. Mai intai printre cei de la prima facultate la care a fost admisa, cea de Medicina Dentara, si apoi alaturi de colegi noi, la Facultatea de Medicina Generala, acolo unde s-a transferat incepand cu anul al II-lea.

acum 45 luni (26 Feb 2016)

Un traumatism sever al coloanei vertebrale a facut ca Bianca sa devina dintr-o fire independenta, obisnuita sa-si asume provocarile pe care viata i le punea in fata, o persoana dependenta de scaunul rulant si de un insotitor. Studenta a avut nevoie atunci de aproape doua luni de spitalizare si, cu toate ca la inceput medicii nu-i acordau sanse de supravietuire, s-a salvat, insa de la mijloc in jos a ramas paralizata. Nu pot spune ca a fost greu sa ma adaptez la noua conditie pentru ca am sustinere din partea familiei si a colegilor. In ciuda starii de sanatate subrezite, tanara nu si-a incetat studiile, ci dupa cateva luni de recuperare, in care a reusit sa-si gaseasca echilibrul in sezut astfel incat sa poata folosi scaunul cu rotile, Bianca a revenit printre studenti. Mai intai printre cei de la prima facultate la care a fost admisa, cea de Medicina Dentara, si apoi alaturi de colegi noi, la Facultatea de Medicina Generala, acolo unde s-a transferat incepand cu anul al II-lea. Nu pot iesi singura in oras, la plimbare, sa traversez de pe un trotuar pe altul pentru ca toate bordurile sunt foarte inalte. In institutii lipsesc rampele, ori acolo unde sunt unele au unghi si de 45 de grade. In facultate, in anul al II-lea, faceam cursuri in institutul de anatomie, unde nu sunt rampe si nici lift, si colegii mei o ajutau pe mama sa ma urce pana la etajul al II-lea. Tanara a fost intotdeauna printre cei mai bine pregatiti studenti din an, din toamna trecuta fiind beneficiara unei burse de studiu. La inceput, unii profesorii care nu stiau ca in liceu Bianca a ajuns la olimpiada nationala de chimie i-au spus ca trebuia sa se mai gandeasca inainte de a da admiterea la medicina. Altii, insa au incurajat-o si au apreciat-o pentru responsabilitatea de care a dat dovada nelipsind de la ore si pregatindu-se pe masura. Cuvintele lor i-au sporit increderea de sine si au incurajat-o sa mearga mai departe. Din 2013, Bianca a capatat si mai multa incredere in capacitatile sale, dupa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro