Fotografii nemaivazute cu Nichita Stanescu din ultimii ani de viata

Fotografii nemaivazute cu Nichita Stanescu din ultimii ani de viata

Ioan Mihai Cochinescu a aflat despre existenta fotografiilor si, in urma corespondentei cu Alfredo Padron, le-a postat duminica pe contul sau de Facebook, provocand o mare emotie in randul utilizatorilor de pe conturile sociale.

acum 93 luni (14 Dec 2015)

Ioan Mihai Cochinescu a aflat despre existenta fotografiilor si, in urma corespondentei cu Alfredo Padron, le-a postat duminica pe contul sau de Facebook, provocand o mare emotie in randul utilizatorilor de pe conturile sociale. Un prieten exceptional de pe Facebook, Alfredo Padron din Caracas (Venezuela), mi-a facut azi o bucurie imensa, adica tocmai in ziua comemorarii poetului Nichita Stanescu. Afland ca are fotografii cu Nichita facute cu prilejul unei filmari de demult, l-am rugat sa le scaneze si sa mi le trimita, pentru ca apoi sa le postez eu insumi aici, spre bucuria tuturor prietenilor poetului nostru drag.

"Am avut onoarea sa fac un film despre marele poet roman Nichita Stanescu, in calitate de ca operator, ca lucrare de diploma pentru a absolvi IATC (actualul UNATC) din Bucuresti. Marele noroc pe care il datorez prietenului meu Branislav Guzina care m-a ales dintre toti colegii mei ca operator al acestui film, mi-a dat prilejul de nepretuit de a fi in preajma acestui mare creator de poezie si sa-l ascult cu atentie. Fotografii nemaivazute cu poetul

Copyright-ul fotografiilor - mai multe poze sunt postate pe contul lui Ioan Mihai Cochinescu -, comentariile care insotesc fotografiile si traducerea in limba spaniola ii apartin lui Alfredo Padron.

Chiar daca filmul nu este datat de autor, acesta este realizat in ultimii ani de viata ai lui Nichita Stanescu. In fotografii apare si Dora, ultima sotie a lui Nichita, pe care poetul a cunoscut-o la 45 de ani. Poetul a repetat clasa intai si era hotarat sa devina inginer

"O patrie fara de nume nu este o patrie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro