Fotografie inedita cu regele Edward al VIII-lea, de acum 50 de ani

O fotografie a Ducelui Eduard de Windsor, fostul rege al Marii Britanii, care a renuntat la tron pentru a se casatori cu Wallis Simpson, a fost facuta publica la aproape 50 de ani de la moartea lui. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a aparut intr-un videoclip caritabil Deschideti galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginea fostului rege al Marii Britanii, Eduard al VIII-lea Fotografia a fost facuta publica la 43 de ani de la moartea ducelui si il arata cu parul incaruntit, in spatele casei lui de la tara, imbracat in uniforma Ordinului Jartierei/ Order of the Garter, cel mai inalt ordin cavaleresc britanic.

acum 97 luni (25 Feb 2015)

O fotografie a Ducelui Eduard de Windsor, fostul rege al Marii Britanii, care a renuntat la tron pentru a se casatori cu Wallis Simpson, a fost facuta publica la aproape 50 de ani de la moartea lui. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a aparut intr-un videoclip caritabil

Deschideti galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginea fostului rege al Marii Britanii, Eduard al VIII-lea

Fotografia a fost facuta publica la 43 de ani de la moartea ducelui si il arata cu parul incaruntit, in spatele casei lui de la tara, imbracat in uniforma Ordinului Jartierei/ Order of the Garter, cel mai inalt ordin cavaleresc britanic.

Singurele elemente care nu apar in tinuta oficiala a membrilor Ordinului Jartierei sunt lantul de aur si simbolul ordinului, jartiera, inlocuita cu o funda albastra, legata sub genunchiul piciorului stang al ducelui.

Imaginea a fost data presei de gradinarul Henri Gay, care a mostenit albumele cu fotografiile intime ale ducelui, pentru ca a avut o relatie de prietenie cu acesta.

Regele Eduard al VIII-lea a abdicat in anul 1936, pentru a se putea casatori cu americanca Wallis Simpson, divortata de doua ori. Insa, a publicat o carte de memorii, "Povestea unui rege" si o carte despre moda si obiceiurile familiei regale, "Album de familie".

Citeste si: Romanii din Scotia critica documentarul difuzat de Channel 4

Ducele de Windsor a murit in anul 1972, in casa lui din Paris, la varsta de 77 de ani.

Wallis a murit in anul 1996, dupa ce s-a imbolnavit de dementa senila, si fost inmormantata langa sotul ei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro