Fotografiaza de peste 50 de ani. A platit pentru un aparat cat intretinerea la bloc pe mai bine de un an

Fotografiaza de peste 50 de ani. A platit pentru un aparat cat intretinerea la bloc pe mai bine de un an

Va mai recomandam: Secretele celui mai batran fotograf din Brasov: a lucrat la negru pe vremea comunistilor si a facut fara sa stie fotografii la autopsia propriului tata Ziua fotograf la evenimente de lux, noaptea boschetar: "Nu vreau ca oamenilor sa le fie mila de mine"

acum 102 luni (11 Dec 2015)

Filip Rotaru s-a nascut in luna martie a anului 1942 si este de profesie inginer. A ajuns ca in zeci de ani de activitate sa faca foarte multe fotografii, dar numarul aproximativ al acestora e greu de estimate.

Despre primele fotografii, facute in anul 1965, Filip Rotaru spune ca erau doar poze de familie, in special cu fiul lui. "Eu am fost atras de mai multe pasiuni. Erau de familie, in special cu fiul meu", povesteste fotograful aradean.

De-a lungul anilor tehnologia a crescut, dar aradeanu spune ca a incercat sa evite, pe cat era posibil, folosirea unor efecte special date de aceasta evolutie a aparatelor de fotografiat. "Sa stiti ca sunt la curent cu toate noutatile in materie de fotografie.

Despre aparatele de fotografiat, Filip Rotaru povesteste ca putin inainte de 1980, si-a cumparat un aparat cu 5.200 de lei, cam dublul salariului pe care il avea la vremea respectiva. "Pe la finele anilor 1970, mi-am cumparat un apparat cu 5.200 de lei, in conditiile in care salariul era de vreo 2.500 de lei. Imi aduc aminte ca atunci plateam intretinerea la bloc, intr-o zona central a municipiului Arad, vreo 330 de lei.

Acesta explica faptul ca nu a avut un anume gen preferat de fotografie, ci ca a fotografiat de toate: nuduri, portrete, peisaje, etc. Ea a cuprins 95 de lucrari grupate in 11 categorii: Flori si macro;

De-a lungul carierei a participat la zeci de saloane foto cu jurizare, atat la nivel local, national, dar si international.

Va mai recomandam: Secretele celui mai batran fotograf din Brasov: a lucrat la negru pe vremea comunistilor si a facut fara sa stie fotografii la autopsia propriului tata

Ziua fotograf la evenimente de lux, noaptea boschetar: "Nu vreau ca oamenilor sa le fie mila de mine" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro