Fotografia pentru care celebra drona Eye in the Sky din Timisoara era sa fie doborata de armata

Fotografia pentru care celebra drona Eye in the Sky din Timisoara era sa fie doborata de armata

"Soldatul de la poarta, altul decat cei doi cu care discutasem afara, foarte amabil mi-a spus ca la un moment dat m-am apropiat foarte mult de cladire si erau gata sa traga in drona, pentru ca nu stiau ce este si pentru ca este interzis orice survol neautorizat in zona. Intre timp a venit si unul din soldatii de mai devreme, care mi-a spus cat se poate de serios ca pentru treaba asta puteam fi arestat, dus la politie, drona confiscata si supusa unei expertize.

acum 54 luni (1 Jun 2015)

Valentin Valcu a devenit celebru in Timisoara datorita dronei Eye in the Sky, cu care realizeaza fotografii aeriene spectaculoase din oras. Timisoreanul si-a scos obiectul zburator pentru a imortaliza de la inaltime umbrelele colorate de pe strada Alba Iulia. Nu s-a gandit ca tocmai nevinovatele umbrele puteau sa puna in pericol cea mai avansata drona din Romania. Totul trebuia sa decurga simplu, ca de obicei", isi incepe povestea Valentin Valcu.

"I-am raspuns scurt ca facem niste poze si mi-am vazut de treaba mai departe. Abia atunci mi-am dat seama ca nu e de glumit cu cei doi soldati pentru ca ne aflam langa o cladire, de fapt doua cadiri cu caracter militar. I-am spus linistit exact ce am vrut sa facem - sa fotografiem umbrelutele colorate, iar unul dintre ei a insistat sa vada pozele, ca nu cumva sa fi fotografiat curtea interioara a unitatii militare", a mai povestit Valentin Valcu.

Dupa ce a vazut toate pozele de doua ori, tonul militarilor s-a mai domolit, dar erau in continuare curiosi pentru cine fac pozele. Li s-a explicat de proiectul Eye in the Sky, de care soldatii nu aveau insa habar.

Valentin Valcu sustine ca s-a dus la unitatea militara sa mai ceara lamuriri despre ce are voie si ce nu sa fotografiez in zona. "Soldatul de la poarta, altul decat cei doi cu care discutasem afara, foarte amabil mi-a spus ca la un moment dat m-am apropiat foarte mult de cladire si erau gata sa traga in drona, pentru ca nu stiau ce este si pentru ca este interzis orice survol neautorizat in zona. Intre timp a venit si unul din soldatii de mai devreme, care mi-a spus cat se poate de serios ca pentru treaba asta puteam fi arestat, dus la politie, drona confiscata si supusa unei expertize. Aviz tuturor dronistilor care au de gand sa mai zboare prin Libertatii: zona e "sensibila"; Cu armata nu e de glumit", a mai afirmat Valcu. Fotografii nocturne unice cu drona Eye in the Sky

FOTO Timisoara de sus, in noapte. Imagini ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro