FOTOGALERIE Refugiatii nu vor in Romania: "E o tara saraca, nu are bani!". Politia ungara a intervenit cu gaze lacrimogene in tabara de la Roszke

FOTOGALERIE Refugiatii nu vor in Romania:

UPDATE sambata, 10.00 Un grup de aproximativ 400 de imigranti - adusi cu autobuzul din Ungaria - a traversat in noaptea de vineri spre sambata, pe jos, frontiera austriaca si urma sa ia, catre Viena, un tren special inchiriat de catre autoritatile austriece, relateaza AFP. Ei au parcurs pe jos, pe ploaie, drumul de aproximativ cinci kilometri de la postul de frontiera autorutier Nickelsdorf si pana la gara din satul cu acelasi nume, de unde un tren special al companiei nationale OBB urmeaza sa-i duca pana la Salzbourg, in apropiere de frontiera germana, pe imigrantii care vor sa-si continue drumul pana in Germania. UPDATE 18.30 Politia ungara a intervenit cu gaze lacrimogene in tabara de la Roszke, in urma unor incaierari O incaierare a izbucnit in tabara de imigranti de langa postul autorutier de frontiera Roszke, dupa evadarea a aproximativ 300 de imigranti, iar traficul rutier pe autostrada M5, inchis partial in urma evadarii, a fost reluat, relateaza MTI.

acum 105 luni (4 Sep 2015)

UPDATE sambata, 10.00 Un grup de aproximativ 400 de imigranti - adusi cu autobuzul din Ungaria - a traversat in noaptea de vineri spre sambata, pe jos, frontiera austriaca si urma sa ia, catre Viena, un tren special inchiriat de catre autoritatile austriece, relateaza AFP. "Gata, suntem in Austria?", a exclamat unul dintre ei, caruia nu-i venea sa creada, iar fetele marcate de oboseala ale tovarasilor sai de drum - barbati, femei si copii - se luminau de bucurie.

Ei au parcurs pe jos, pe ploaie, drumul de aproximativ cinci kilometri de la postul de frontiera autorutier Nickelsdorf si pana la gara din satul cu acelasi nume, de unde un tren special al companiei nationale OBB urmeaza sa-i duca pana la Salzbourg, in apropiere de frontiera germana, pe imigrantii care vor sa-si continue drumul pana in Germania.

Cei care doresc sa depuna cereri de azil in Austria sunt invitati sa intre intr-o sala de concerte uriasa, unde urmeaza sa indeplineasca formalitatile, dupa care vor fi cazati. Escortati de politisti, imigrantii sunt preluati in grija de catre Crucea Rosie.

Viena a anuntat ca se asteapta la sosirea a pana la 3.000 de imigranti sambata dimineata. Ungaria a anuntat vineri seara ca a inchiriat aproximativ 100 de autobuze pentru a aduce mii de imigranti in Austria, care a acceptat, impreuna cu Germania, sa-i primeasca.

UPDATE 19.30 Un imigrant a murit in Ungaria

Un imigrant s-a prabusit si a murit vineri, la statia feroviara Bicske, in pofida eforturilor de a-l resuscita, anunta Pal Gyorfi, un purtator de cuvant al serviciilor nationale ungare de ambulanta, relateaza MTI. Paramedicii au incercat sa-l resusciteze timp de 50 de minute pe barbatul in varsta de aproximativ 50 de ani, care venea din Pakistan.

Cauza decesului urmeaza sa fie cercetata, au anuntat fortele de ordine.

Aproximativ 200 de imigranti au pl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro