FOTO Zmeiele celor mai renumiti creatori din lume au ramas la pamant. Lipsa vantului afecteaza cel mai mare festival al zmeielor din Romania

FOTO Zmeiele celor mai renumiti creatori din lume au ramas la pamant. Lipsa vantului afecteaza cel mai mare festival al zmeielor din Romania

De Ziua Copiilor, Festivalul International al Zmeielor de la Timisoara s-a mutat in aer liber, la Aeroportul Utilitar Cioca. La Timisoara sunt prezenti renumiti zmeologi pe plan mondial, de la germanul Wolfgang Schimmelpfennig, autorul mai multor carti dedicate constructiei si inaltarii zmeilor, Steve Brockett din Marea Britanie, unul din cei mai cunosti zmeologi din lume, celebrii Malcom si Janette Goodman, tot din Anglia, pana la americanul Scott Skinner, presedintele Federatiei Internatinale al Zmeologilor.

acum 24 luni (1 Jun 2018)

De Ziua Copiilor, Festivalul International al Zmeielor de la Timisoara s-a mutat in aer liber, la Aeroportul Utilitar Cioca. Din pacate, in prima parte a zilei de vineri, numerosii spectactatori care au ajuns la aerodromul de pe Calea Torontalului nu au prea avut ce vedea, pentru simplul motiv ca nu era vant.

Majoritatea zmeielor uriase nu au putut fi ridicate de pe iarba chiar daca proprietarii lor au avut numeroase tentative. Maine se anunta noros si vantos, prin urmare tot o sa vedeme zmeiele care acum stau la pamant. Astazi inaltam cat putem, dar sunt convinsa ca acest festival nu se va incheia pana ce toti cei 18 care sunt prezenti acum isi vor ridica zmeiele in aer", a spus Mariana Branda, organizatorul festivalului.

La Timisoara sunt prezenti renumiti zmeologi pe plan mondial, de la germanul Wolfgang Schimmelpfennig, autorul mai multor carti dedicate constructiei si inaltarii zmeilor, Steve Brockett din Marea Britanie, unul din cei mai cunosti zmeologi din lume, celebrii Malcom si Janette Goodman, tot din Anglia, pana la americanul Scott Skinner, presedintele Federatiei Internatinale al Zmeologilor.

"Am fost la festivalul de la Fano, in Danemarca, unde e o intalnire anuala a tuturor inaltatorilor de zmeie din lume. Sunt dorinici de povesti, am vazut ca au stat de vorba cu toti cei care erau curiosi de inaltarea zmeielor. Sunt oameni care traiesc pentru asta, sunt oameni care vin de la un festival la altul, calatoresc cu zmeele lor, a devenit viata lor", a mai declarat Mariana Branda. La Festivalul International al Zmeielor au participat si cativa detinuti de la Penitenciarul Timisoara. Au hotarat sa picteze un curcubeu care uneste cerul de pamant", a declarat Livia Mateias, initiatoarea proiectului de la Peniteciar.

Pentru ca Festivalul Zmeielor are un concept inedit, care imbina designul si inaltarea zmeielor cu literatura, ieri la Timisoara a fost invitat faimosul scriitor rus Mihail Siskin. Acesta a purtat un... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro