FOTO "Zid de aparare" in jurul Bisericii Sf. Nicolae. Bacaul pierde o bucata de spatiu verde in centrul orasului

FOTO

Anul acesta, printr-o alta hotarare de Consiliu Local, initiata de consilierul Ilie Barzu in luna aprilie, se aproba alipirea suprafetei de 3728 de metri patrati, care reprezinta proprietatea Bisericii, cu un alt lot, de 101 metri patrati, ce apartine spatiului public.

acum 102 luni (23 Sep 2014)

Biserica Sf Nicolae din centrul orasului Bacau va arata ca o adevarata fortareata, daca va fi realizat gardul de imprejmuire, in forma actuala. Demersurile pentru obtinerea autorizatiilor necesare sunt mai vechi si au fost initiate de parohul Costica Busuioc, care a devenit anul acesta protopop de Bacau.

In 2009 este obtinuta o autorizatie de constructie gard, care insa nu a mai fost pusa in aplicare.

Prin Hotararea de Consiliu Local din 23 noiembrie 2012, Parohia Sf Nicolae primeste in folosinta gratuita suprafata de 115 metri patrati, aflata langa trotuarul dinspre Bulevardul Unirii.

Anul acesta, printr-o alta hotarare de Consiliu Local, initiata de consilierul Ilie Barzu in luna aprilie, se aproba alipirea suprafetei de 3728 de metri patrati, care reprezinta proprietatea Bisericii, cu un alt lot, de 101 metri patrati, ce apartine spatiului public. Spre finalul lunii iulie, Primaria emite autorizatia de constructie a gardului. Nicolae este de patrimoniu, langa ea existand inca fundatia vechii biserici din secolul al 15-lea, a fost nevoie si de avize de la Patrimoniu. "Au obtinut avizul si de la noi.

Casa Parohiala si magaziile au mai mult spatiu verde

Parohia Ortodoxa Sf. Nicolae a primit in 2012 "din ochi" 115 metri patrati, in folosinta gratuita, din partea Consiliului Local Bacau, fara a fi masurate cadastral suprafetele invecinate. Potrivit hotararii din acest an, prin care se cerea "alipirea unor suprafete de teren de pe Bulevardul Unirii nr.4", se arata ca la masuratori au fost gasiti doar 101 metri patrati de pamant, care apartin municipiului Bacau. Alesii locali au aprobat alipirea celor doua suprafete, iar cateva luni mai tarziu, Primaria Bacau a dat autorizatia pentru un gard de imprejmuire. Gardul nou construit va proteja atat casa parohiala, cancelaria parohiala, situl cu ruinele vechii biserici, paraclisul, luminarul dar si doua magaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro