FOTO. Zi de doliu national in R.Moldova. Autoritatile romane si moldovene transmit condoleante pentru familiile celor patru salvatori

Vineri seara, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu, in legătură cu prăbușirea unui elicopter al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), in satul Haragiș, raionul Cantemir, soldată cu pierderi de vieți omenești, potrivit site-ului Președenției Republicii Moldova. De asemenea, se recomandă autorităților publice, intreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor in această zi", se mai arată in mesajul de pe pagina oficială.

acum 88 luni (3 Jun 2016)

Vineri este zi de doliu in Republica Moldova in memoria celor patru victime ale catastrofei aviatice din Cantemir. Decretul in acest sens a fost semnat aseară de președintele Nicolae Timofti. La ora 12:00 in toată ţara va fi ţinut un moment de reculegere.

Președintele Romaniei, șeful statului moldovean, premierii celor două țări, politicieni și șefi de ministere au transmis condoleanțe familiilor victimelor celor patru salvatori care au murit, joi, in timpul unei misiuni SMURD.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor accidentului de elicopter din Republica Moldova.

''Am aflat cu durere de tragedia petrecută in Republica Moldova, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit in urma unui teribil accident. Transmit condoleanţe familiilor victimelor, cat şi medicilor care şi-au pierdut astăzi colegii!'', a scris şeful statului, pe pagina sa de Facebook.

Vineri seara, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu, in legătură cu prăbușirea unui elicopter al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), in satul Haragiș, raionul Cantemir, soldată cu pierderi de vieți omenești, potrivit site-ului Președenției Republicii Moldova.

"Astfel, maine, 3 iunie a.c., in toate localitățile republicii, precum și in misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate in bernă drapelele de stat.

La ora 12.00, se va cinsti memoria victimelor accidentului aviatic, prin păstrarea unui moment de reculegere.

De asemenea, se recomandă autorităților publice, intreprinderilor și organizațiilor să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor in această zi", se mai arată in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro