FOTO Vizita Regelui Carol al II-lea la Timisoara. Imagini cu monarhul intr-o superba limuzina Hispano-Suiza

FOTO Vizita Regelui Carol al II-lea la Timisoara. Imagini cu monarhul intr-o superba limuzina Hispano-Suiza

Marcile de epoca Rolls-Royce, Buick, Plymouth si Dodge atrag privile tuturor FOTO O masina folosita de Militia din Iugoslavia in anii '60, la plimbare pe strazile din Timisoara FOTO Masina de Militie care a uimit Timisoara: "Politistii ma opresc doar sa faca poze" FOTO VIDEO Masina tortionarului Alexandru Draghici, fostul sef al Securitatii de pe vremea lui Dej, duce mirii la altar FOTO Masina unicat cu trei roti, pe strazile din Timisoara: "Consuma doar 2,5 litri la suta de kilometri" INEDIT Regele Mihai la volanul unui Jeep, la Intalnirea colectionarilor de masini din Al Doilea Razboi Mondial GALERIE FOTO Milionarul Marius Cristescu a cumparat doua vehicule electrice unice in Romania GALERIE FOTO FOTO Milionarul timisorean care si-a facut armata privata, in fosta fabrica de armament de la Orastie

acum 39 luni (9 May 2017)

Vlad Coptescu, reperezentatul Retromobil Romania pe Timis, a lansat, recent, album "Automobilele in Timisoara interbelica", care cuprinde fotografii, ilustrare si vederi cu masinile timisorenilor din perioada 1926-1941. Este o carte-document dedicat iubitorilor de masini oldies dar si pentru cei ce indragesc Timisoara de alta data.

Cuprinde 222 de pagini si peste 150 de imagini inedite. La capitolul marci Hispano Suiza, Capotescu a prezentat patru fotografii foarte rare, din timpul vizitei regelui Carol al II-lea la Timisoara, din 4 mai 1931.

"In anul 1904, inginerul elvetian Marc Birkigt s-a stabilit la Barcelona si a fondat impreuna cu bancherul spaniol Juan Castro, compania Hispano-Suiza de Automobiles, automobilele fiind denumite simplu Hispano-Suiza, in limba spaniola insemnand "Spania-Elvetia". Incepand cu anul 1925, au fost produse unele dintre cele mai scumpe si cele mai frumoase modele de automobile din perioada interbelica. Prima fotografie cu automobilul regal este facuta in centrul oarsului, pe platoul din fata Operei, inainte sa intre pe strada Alba Iulia. In masina, alaturi de rege s-a aflat si Nicolae Iorga, primul ministru al Romaniei.

In cea de a treia poza, masina Hispano Suiza care il ducea pe Regele Carol al II-lea a fost surprinsa in curtea Scolii de Artilerie (astazi incinta Facultatii de Arte Plastice, de pe strada Marasesti). Suveranul a fost primit aici de colonelul Mitrea, comandantul Scolii, cat si de intreg corpul profesoral.

A patra poza a fost facuta la sfarsitul vizitei si plecarea spre gara, masina regala fiind fotografiata pe strada Bonnaz (astazi General Dragalina).

Citeste si:

Masinile timisorenilor din perioada interbelica, o carte-document cu peste 150 de fotografii inedite

EXCLUSIV Circula pe strazile Timisoarei dupa Al Doilea Razboi Mondial. "Una dintre ultimele masini vestice importate oficial in Romania"

Colectie inedita... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro