FOTO. Vin AMERICANII. 400 de militari ai Statelor Unite si 80 de masini blindate trec in mars din Dobrogea pana in Transilvania

Citeşte şi: Comandamentul NATO de la Napoli şi elemente de comandă ale Forţei de Reacţie Rapidă vor fi dislocate in Romania Marşul militarilor americani din Dobrogea pană in Transilvania este planificat astfel incat să permită, pe traseu, o serie de activităţi impreună cu militari romani şi cu populaţia civilă. De asemenea, la baza sportivă Decathlon vor fi organizate un meci de fotbal intre militarii americani şi cei de la Baza 2 Logistică "Valahia" din Ploieşti, precum şi o partidă de baschet intre militari americani şi elevi ai Colegiului Militar din Breaza.

acum 87 luni (12 May 2015)

400 de militari americani din Escadronul 2 al Regimentului 2 Cavalerie, insoţiţi de peste 80 de mijloace tehnice, execută un marş pe teritoriul Romaniei.

Deplasarea militarilor americani, denumită "Marşul Cavaleriei", se desfăşoară in zilele de 13 şi 14 mai 2015, pe un traseu de circa 400 de kilometri.

Detaşamentul american va porni de la baza Mihail Kogălniceanu (judeţul Constanţa) şi se va opri in poligonul Cincu (judeţul Braşov). Americanii urmează să participe la un exerciţiu multinaţional de instruire prin simulare şi cu trageri de luptă, denumit "Sarmis 15". Exerciţiul este programat in garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

In exerciţiu vor fi implicaţi 1500 de militari din Canada, Marea Britanie, Romania şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă.

Citeşte şi: Comandamentul NATO de la Napoli şi elemente de comandă ale Forţei de Reacţie Rapidă vor fi dislocate in Romania

Marşul militarilor americani din Dobrogea pană in Transilvania este planificat astfel incat să permită, pe traseu, o serie de activităţi impreună cu militari romani şi cu populaţia civilă. Pe de altă parte, deplasarea trupelor americane prin Romania, sub ochii opiniei publice, vrea să constituie un mesaj de sprijin adresat nu doar Romaniei, ci şi celorlalţi aliaţi.

Militarii romani şi americani "asigură viitorul"

In momentul trecerii prin Ploieşti, Sinaia şi Braşov, militarii americani şi camarazii lor din Forţele Terestre Romane vor participa la o serie de activităţi publice, care se vor desfăşura sub deviza "Onorăm trecutul, asigurand viitorul". Convoaiele militare care pornesc de la Kogălniceanu vor trece prin Harşova, Slobozia, Ploieşti, Sinaia şi Braşov, oprindu-se la Cincu.

"Welcome" la mall

Ministerul roman al Apărării a anunţat că la data de 13 mai, la Ploieşti, li se va preg... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro