FOTO + VIDEO: Violente in Dallas, SUA, la un protest: Cinci politisti au murit, alti sase au fost raniti. Suspectii ameninta ca au amplasat bombe in centru orasului

------------- Patru poliţişti au murit și 11 au fost răniți, joi, in centrul orașului Dallas din statul Texas, in timpul unor proteste organizate ca reacție la uciderea a două persoane de culoare, in statele Minnesota (nord) şi Louisiana (sud) de către forţele de ordine, informează AFP, citat de Agerpres. [Warning: Graphic Content] pic.twitter.com/cmvg2RaB92— CBS Los Angeles (@CBSLA) July 8, 2016 Guvernatorul de Minnesota (nordul SUA) Mark Dayton a declarat, joi, că el nu crede că bărbatul de culoare impuşcat mortal de poliţie, in timpul unei opriri de rutină in trafic, ar fi fost tratat in acest fel dacă era alb, notează Reuters.

acum 80 luni (8 Jul 2016)

UPDATE 11.20: Un suspect implicat intr-o confruntare armată cu poliţia s-ar fi impuşcat, a informat vineri postul local KDFW, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Aceeaşi informaţie a fost difuzată şi de postul NDTV şi de publicaţia Dallas Morning News.

Informaţia nu a fost insă confirmată de oficialităţile oraşului Dallas.

-------------

Patru poliţişti au murit și 11 au fost răniți, joi, in centrul orașului Dallas din statul Texas, in timpul unor proteste organizate ca reacție la uciderea a două persoane de culoare, in statele Minnesota (nord) şi Louisiana (sud) de către forţele de ordine, informează AFP, citat de Agerpres.

Intr-un comunicat de presă, postat pe Twitter, poliția din Dallas a precizat că doi suspecţi au fost arestaţi.

Anterior, şeful poliţiei Dallas, David Brown, declarase că doi lunetiști au deschis focul asupra ofițerilor, de la o poziție aflată la inălțime.

Un martor a declarat pentru ziarul local Dallas Morning News că a auzit intre şase şi opt focuri de armă.

Mii de oameni au protestat in mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a impuşcat recent doi bărbaţi de culoare, potrivit News.ro. Sute de manifestanţi s-au strans in faţa şcolii din Minnesota unde lucra una dintre victime, Philando Castile, pentru a-i aduce un omagiu. Circa 500 de oameni au luat parte la un protest şi la o slujbă religioasă şi la Baton Rouge, Louisiana, unde a fost ucisă de poliţişti a doua victimă.

Centrul Manhattanului (New York) a fost blocat joi de manifestanţi. Mitinguri au avut loc şi la Chicago şi Washington.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla in maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, intr-o suburbie din St Paul.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost impuşcat la Baton Rouge, in Louisiana, după ce a fost culcat la pămant de doi ofiţeri albi. [W... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro