FOTO+VIDEO. Un TIR cu 800 de butelii a explodat la Mihailesti. Oamenii au fost evacuati. Procurorii au deschis dosar penal

Pompierii spun că "misiunea a fost dificilă din cauza pericolului de explozie, iar pentru siguranţa salvatorilor şi populaţiei din zona de manifestare, s-a acţionat de la distanţă cu tunuri de apă, iar persoanele au fost evacuate pe o rază de 500 m'". Autotrenul a luat foc la Mihăileşti (Buzău), iar deflagraţia a fost nimicitoare, la locul accidentului formandu-se un crater cu o adancime de aproape şapte metri şi cu un diametru de aproximativ 20 de metri. Citește și: Inculpatii in dosarul exploziei de la Mihailesti, declarati nevinovati Un crater cu adancime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format in jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectand acoperișurile mai multor case din zonă.

acum 64 luni (10 Jun 2016)

Un TIR cu 800 de butelii a luat foc in mers, pe DN2E85, la Mihăilești.

UPDATE: Traficul rutier pe DN 2 la Mihăileşti a fost reluat in condiţii normale vineri in jurul orei 17.45, după ce zona a fost verificată cu detectorul de specialiştii de la ISU Buzău. Potrivit IPJ Buzău, traficul a fost reluat cu restricţii de viteză 30 de kilometri la oră şi semnalizare de denivelări. La locul exploziei au fost trimiși 60 de pompieri care au acționat cu opt autospeciale de apă şi spumă. De asemeena, au fost trimise și două ambulanţe SMURD.

Pompierii spun că "misiunea a fost dificilă din cauza pericolului de explozie, iar pentru siguranţa salvatorilor şi populaţiei din zona de manifestare, s-a acţionat de la distanţă cu tunuri de apă, iar persoanele au fost evacuate pe o rază de 500 m'". "Echipajele angrenate in misiune după stingerea incendiului acţionează in continuare pentru asigurarea zonei, coeziunea, profesionalismul şi eficienţa de care au dat dovadă forţele angrenate au condus la lichidarea incendiului, in mai puţin de două ore'" mai arată ISU. Criminaliștii din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică (INC) s-au deplasat, vineri, la locul incidentului in care a fost implicat un tir cu butelii care a luat foc in apropierea localităţii Mihăileşti din jud. "Echipa de cercetare este la faţa locului şi va acţiona imediat ce incendiul va fi lichidat. In sprijinul acesteia, din dispoziţia şefului Poliţiei Romane, la faţa locului s-au deplasat şi specialişti de la INC", Transmite Inspectoratul general al Poliției Romane (IGPR).

"Poliţiştii au acţionat pentru restricţionarea traficului rutier in zonă, fluidizarea traficului pe rutele ocolitoare pentru evitarea eventualelor blocaje, astfel incat echipajele de intervenţie să poată ajunge la locul evenimentului", se mai arată in comunicatul IGPR. La Parchetul de pe langă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar avand ca obiect e... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro