FOTO VIDEO Un elev din Focsani a inventat robotul care rezolva cubul Rubik. Adolescentul participa luna viitoare la "World Robot Olympiad"
Este membru al Centrului de Excelenta in Robotica, deschis anul trecut la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" din Focsani, pentru el robotica fiind o pasiune nascuta din placerea de a lucra in domenii care au legatura cu tehnologia si IT-ul. Un focsanean si-a construit singur un sistem care-l scuteste de plata facturii pentru energia electrica Focsaneanul Corneliu Topana, in varsta de 57 de ani, inginer in tehnologia constructiilor de masini, specialist in tehnologii neconventionale de energie, si-a construit la locuinta sa din cartierul Mindresti o turbina eoliana, cu ajutorul careia produce energia electrica necesara familiei sale.
Este membru al Centrului de Excelenta in Robotica, deschis anul trecut la Grupul Scolar "Edmond Nicolau" din Focsani, pentru el robotica fiind o pasiune nascuta din placerea de a lucra in domenii care au legatura cu tehnologia si IT-ul. Tanarul spune ca ideea a pornit de la o alta aspiratie de a sa, de a rezolva tainele cubului Rubik, astfel ca a decis sa imbine cele doua pasiuni ale sale, iar rezultatul a fost unul pe masura. Constructia are un senzor care detecteaza cubul daca este situat in interior si culorile sunt diferentiate cu ajutorul senzorului de culoare. Cu ajutorul display-ului vad de cat timp ruleaza robotul, cate miscari a facut si cate mai are de facut pana la rezolvarea completa", ne spune Andrei Marin.
Adolescentul tine sa precizeze ca partea de programare a robotului a insemnat si munca cea mai grea, la care a lucrat peste 100 de ore, iar robotul sau are mai multe moduri de rezolvare a cubului, respectiv pe diagonala, pe anumite culori pe centru, forma unul sarpe.
Aceasta competitie are termeni si cerinte impuse, iar problema de anul aceste este de a escalada patru munti si a duce, in varful fiecarui munte, un obiect aferent culorii muntelui respectiv.
Andrei Marin spune ca daca va primi oferte din strainatate de a studia in domeniul pe care si l-a ales, nu va ezita sa-si dea aprobarea.
"Daca se va intampla sa primesc oferte din strainatate, de la facultatile de profil, ce doresc sa sustina elevi pasionati de robotica si IT, le voi raspunde cu bucurie, afirmativ. Sunt de mai mult timp hotarat sa dau admiterea la "Facultatea de Automatica si Calculatoare Robotica este, insa, o pasiune costisitoare, atat din punct de vedere al timpului investit, cat si financiar, iar familia a fost cea care m-a inteles. Apoi, trebuie sa mentionez faptul ca am primit sprijin teoretic si practic de la "Centrul de excelenta in robotica" Vrancea, mai exact de la d-nul profesor si inginer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro