FOTO/VIDEO Un august in flacari: California e parjolita

FOTO/VIDEO Un august in flacari: California e parjolita

"Bluecat" a izbucnit marti dimineata in comitatul San Bernardino, la 100 de kilometri est de Los Angeles si se extinde foarte rapid, cuprinzand in 24 de ore de la declansare peste 7.200 de hectare. Aceasta regiune a fost deja dur afectata anul trecut de "Valley Fire", un incendiu urias soldat cu patru morti si care a distrus aproximativ 1.300 de locuinte si a devastat aproximativ 31.000 de hectare de vegetatie.

acum 79 luni (17 Aug 2016)

Sezonul incendiilor face ravagii in special in statul american California, unde mercurul termometrele depaseste 40 de grade Celsius si vantul bate cu intensitate. In aceste conditii, zeci de incendii au izbucnit in ultimele saptamani, iar cel mai recent se propaga foarte rapid si a alungat deja peste 80.000 de oameni din propriile case.

"Bluecat" a izbucnit marti dimineata in comitatul San Bernardino, la 100 de kilometri est de Los Angeles si se extinde foarte rapid, cuprinzand in 24 de ore de la declansare peste 7.200 de hectare. Confruntate cu aceasta situatie, autoritatile locale au fost nevoite sa instituie stare de urgenta si sa ordone evacuarea a 82.600 de persoane.

Acest incendiu a cuprins si o zona de tufisuri si arbusti din apropierea autostrazii interstatale 15, care reprezinta principala legatura dintre Los Angeles si Las Vegas, iar autoritatile au fost determinate sa opreasca accesul la un tronson al autostrazii.

In total, 1.250 de pompieri lupta cu flacarile, dar acestea sunt dificil de controlat si ameninta acum 35.000 de imobile.

FOTO AFP

Intre timp, pompierii depun eforturi sa stinga un alt incendiu de vegetatie, numit "Clayton", care a izbucnit la 160 de kilometri nord de San Francisco. Acesta a distrus pana acum 1.600 de hectare si 175 de case, fortand de asemenea evacuarea a sute de persoane.

Aceasta regiune a fost deja dur afectata anul trecut de "Valley Fire", un incendiu urias soldat cu patru morti si care a distrus aproximativ 1.300 de locuinte si a devastat aproximativ 31.000 de hectare de vegetatie.

In total, 20 de incendii au loc acum in Statele Unite, dintre care sase in California, iar peste 121.000 de hectare de vegetatie au fost arse de flacari in acest an. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro