FOTO VIDEO Tombili, celebrul motan supraponderal si nonsalant din Turcia, devenit viral, comemorat cu o statuie

Tombili, pisica-senzatie a internetului Tombili - un cuvant turcesc folosit adeseori pentru a descrie animale dolofane - era un motan renumit in cartierul Ziverbey din districtul Kad?koy, in special datorita comportamentului lui nonsalant fata de persoanele care doreau sa il mangaie si sa se joace cu el. Motanul a devenit celebru si pe plan international la inceputul acestui an, dupa ce o fotografie a lui, care il prezenta in timp ce se sprijinea pe o treapta, in locul lui preferat de pe strada, a fost redistribuita de cateva mii de ori pe retelele de socializare.

acum 60 luni (5 Oct 2016)

Tombili, pisica-senzatie a internetului

Tombili - un cuvant turcesc folosit adeseori pentru a descrie animale dolofane - era un motan renumit in cartierul Ziverbey din districtul Kad?koy, in special datorita comportamentului lui nonsalant fata de persoanele care doreau sa il mangaie si sa se joace cu el.

Motanul a devenit celebru si pe plan international la inceputul acestui an, dupa ce o fotografie a lui, care il prezenta in timp ce se sprijinea pe o treapta, in locul lui preferat de pe strada, a fost redistribuita de cateva mii de ori pe retelele de socializare.

Localnicii au vrut sa comemoreze amintirea lui Tombili

O petitie publicata pe site-ul change.org a strans peste 17.000 de semnaturi. Persoanele care au semnat-o au cerut municipalitatii sa marcheze contributia lui Tombili la viata strazii, iar sculptorul local Seval Sahin a realizat o statuie din bronz care imita pozitia adoptata de motan in fotografia care l-a facut celebru.

Pisica nu era deranjata de cei care ii faceau poze FOTO boredpanda.com

Statuia a fost inaugurata marti, 4 octombrie, de Ziua Internationala a Animalelor. Evenimentul a fost relatat si de posturile de televiziune turce, iar pisicile din zona au venit sa-si arate respectul fata de Tombili.

Pisicile din zona au venit langa statuia lui Tombili FOTO boredpanda.com

La ceremonia de dezvelire a statuii, Basar Necipoglu, primarul adjunct al districtului Kad?koy, le-a multumit iubitorilor de animale din acel cartier pentru faptul ca au facut posibil un astfel de eveniment.

Dragostea pentru pisici a locuitorilor din Istanbul este deja celebra: in acest oras traiesc sute de mii de pisici fara stapan, care sunt insa bine ingrijite de localnici.

De unde izvoraste iubirea turcilor pentru pisici

"Daca omori o pisica, trebuie sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro