FOTO VIDEO Tina Turner, "Simply The Best" la 75 de ani: povestea sotiei batute care a devenit regina rock and roll-ului

FOTO VIDEO Tina Turner,

Pe 26 noiembrie, 1939, in satucul Nutbush (Tennessee), Zelma Prisciila, o femeie de origine indiana, si Floyd Richard, un barbat care lucra pe o plantatie de bumbac, se bucurau de nasterea celui de-al doilea copil, Anna Mae Bullock, cea care avea sa cunoasca succesul sub numele de scena Tina Turner. Mai tarziu, avea sa devina, dupa cum a marturisit, atat tichetul de masa, cat si sotia lui, iar cei 16 ani petrecuti impreuna - locuind in St. Louis si Los Angeles si calatorind in jurul lumii cu turneul Ike & Tina Turner Revue - au demonstrat cum si de ce o femeie, prinsa in capcana din cauza dragostei, fricii si ingrijorarii pentru copiii ei, a indurat zi de zi ceea ce descrie ca fiind "cruzime psihologica si batai brutale", dupa cum se arata intr-un amplu material realizat de revista "Ebony".

acum 63 luni (26 Nov 2014)

Pe 26 noiembrie, 1939, in satucul Nutbush (Tennessee), Zelma Prisciila, o femeie de origine indiana, si Floyd Richard, un barbat care lucra pe o plantatie de bumbac, se bucurau de nasterea celui de-al doilea copil, Anna Mae Bullock, cea care avea sa cunoasca succesul sub numele de scena Tina Turner.

Copilaria micutei Anna a fost departe de a fi una linistita: o buna perioada a fost despartita de sora ei mai mare, Ruby Aillene, fiind nevoita sa locuiasca alaturi de bunicii din partea tatalui, care erau foarte stricti si religiosi; iar la implinirea varstei de 13 ani, tatal ei si-a abandonat familia si s-a casatorit cu o alta femeie.

Mai tarziu, in volumul de memorii "I, Tina", artista a dezvaluit ca mereu a simtit ca mama ei nu a iubit-o si ca nu a fost un copil dorit: "Era o femeie foarte tanara care nu-si dorea un alt copil."

Un "baietoi" autodeclarat, Anna s-a alaturat atat echipei de majorete, cat si celei de baschet feminin. Mai tarziu, avea sa devina, dupa cum a marturisit, atat tichetul de masa, cat si sotia lui, iar cei 16 ani petrecuti impreuna - locuind in St. Louis si Los Angeles si calatorind in jurul lumii cu turneul Ike & Tina Turner Revue - au demonstrat cum si de ce o femeie, prinsa in capcana din cauza dragostei, fricii si ingrijorarii pentru copiii ei, a indurat zi de zi ceea ce descrie ca fiind "cruzime psihologica si batai brutale", dupa cum se arata intr-un amplu material realizat de revista "Ebony".

Desi credea ca Ike arata "imaculat, costumul lui parea ca sta pe un umeras", spunea despre el ca e "urat, iar parul lui parea o peruca prinsa cu lipici de cap", dar avea ceva special, mai ales in felul in care canta la chitara, care o facea pe mult prea naiva Anna "sa intre intr-un fel de transa doar cand il privea." Acesta i-a propus sa se alature formatiei si i-a dat numele de Tina pentru ca suna ca Sheena, Regina Junglei dintr-un serial de televiziu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro