FOTO VIDEO Stil italian pentru toamna-iarna: palarii, mesaje sociale si diversitate culturala

FOTO VIDEO Stil italian pentru toamna-iarna: palarii, mesaje sociale si diversitate culturala

Prezentarea casei de moda Gucci pentru toamna-iarna 2017-2018 a fost "cireasa de pe tort" in cadrul Saptamanii Modei de la Milano. Pe podium au aparut accesorii si haine create din cutii de servetele, roti de bicicleta, pungi, capace de la tomberoane, acoperitoarele de plastic pentru hainele luate de la curatatorie si chiar role de hartie igienica transformate in genti de tip postas. Dincolo de semnalul de alarma referitor la gunoiul care sufoca planeta, tendintele sezonului de toamna-iarna au fost evidente, incepand cu blanurile, mixurile de materiale si imprimeuri, dar si combinatiile de culori puternice, de la albastru intens la auriu si argintiu. O prezentare in care pasiunea pentru moda s-a regasit cu precadere in detalii, de la tricotajele greoaie, de inspiratie afgana si rochiile lungi din matase, pana la jachetele si fustele cu elemente etnice preluate din diverse culturi si "plantate" pe croielile anilor "60" si "70".

acum 41 luni (6 Mar 2017)

Prezentarea casei de moda Gucci pentru toamna-iarna 2017-2018 a fost "cireasa de pe tort" in cadrul Saptamanii Modei de la Milano. In ciuda fapului ca reprezentantii brandului italian de lux ar fi dorit sa organizeze defilarea printre ruinele antice de la Acropole, in Atena, dar cererea le-a fost refuzata de ministrul grec al culturii, show-ul a fost un succes. Directorul creativ Alessandro Michele a trimis pe catwalk nu mai putin de 96 de tinute, mult dintre ele iscriptionate cu mesaje de tipul "Common sense is not common" (n.r.- "Bunul-simt nu este deloc un lucru comun").

Tinutele au fost tratate ca adevarate piese de expozitie, fiecare avand pregatita in culise o boxa din plastic decorata, pentru pantofi, genti si bijuterii.

Elemente asiatice si tribale

Sursele de inspiratie la care apeleaza designerul italian au fost, ca de obicei, obsesia sa pentru gradinile englezesti ale conacelor de la tara, picturile din perioada Renasterii si sculpturile clasice. S-au remarcat broderiile si printurile inspirate de natura, cele florale in mod special, alaturi de fluturi si molii imprimate pe genti si pulovere, dar si mixurile de materiale. In mod bizar, Alessandro Michele a ales ca o colectie atat de vie, care a dus cu gandul la un omagiu adus naturii, sa fie prezentata in interior si nu in aer liber, modelele traversand un tub din plexiglas transparent, colorat de lumini, ca simbol al unui laborator in care a fost creata intreaga colectie, cu Michele in rolul savantului "nebun". De asemenea, s-au remarcat si influentele anilor '70 si '80, in croiala rochiilor lungi de seara. In mod cert, palariile sunt o tendinta clara pentu urmatorul sezon, acestea fiind prezente intr-o multitudine de modele la Gucci, dar si la Alberta Feretti, Giorgio Armani si Fausto Puglisi, unde au dominat modelele realizate din fetru negru, cu boruri mici, medii si mari. Tinute cu aer regal pentru mileniali

Colectia ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro