FOTO VIDEO Statul Islamic arunca in lupta copiii kamikaze

FOTO VIDEO Statul Islamic arunca in lupta copiii kamikaze

Cel putin 54 de persoane au fost ucise si altele aproximativ 100 ranite, sambata seara, intr-un atac kamikaze comis de un minor de 12-14 ani la o nunta in Gaziantep. La nici 24 de ore de la baia de sange din sudul Turciei, un copil de 15 ani a fost prins la Kirkuk, in nordul Irakului, inainte de a detona vesta cu explozibil atasata de corpul sau intr-o moschee siita.

acum 81 luni (23 Aug 2016)

Cel putin 54 de persoane au fost ucise si altele aproximativ 100 ranite, sambata seara, intr-un atac kamikaze comis de un minor de 12-14 ani la o nunta in Gaziantep.

La nici 24 de ore de la baia de sange din sudul Turciei, un copil de 15 ani a fost prins la Kirkuk, in nordul Irakului, inainte de a detona vesta cu explozibil atasata de corpul sau intr-o moschee siita.

Baiatul, imbracat intr-un tricou in culorile echipei de fotbal FC Barcelona cu numarul 10, purtat de Lionel Messi, poate fi vazut intr-o inregistrare video difuzata de postul Kurdistan 24 cum este tinut strans de brate de doi agenti de securitate, in timp ce al treilea ii indeparteaza cu mare grija vesta.

"Agentii de securitate au observat ca ceva nu era in regula cu el si l-au retinut inainte de a-si atinge tinta, care era o moschee siita", a declarat pentru CNN guvernatorul provinciei Kirkuk Najmaldin Karim.

Potrivit oficialului irakian, minorul, care ar fi venit de la Mosul, un oras din apropiere ocupat de Statul Islamic din vara lui 2014, "are creierul spalat". "I s-a spus ca daca va face acest lucru va ajunge cer, unde va avea parte de vremuri bune si de tot ce si-a dorit pana acum", a mai declarat Karim. Puii de leu ai califatului

Statul Islamic si-a format un obicei din exploatarea copiilor pentru propaganda, dar practicile sale devin tot mai infioratoare.

Potrivit unor experti, jihadistii recurg la minori atat pentru a-si reface randurile decimate de razboi, cat si pentru a insela vigilenta fortelor de ordine.

Se stie deja ca gruparea jihadista dispune de o adevarata armata de copii soldati, pe care ii numeste "puii de leu ai califatului".

"Am avut parte de relatari despre copii, in special cu probleme psihice, care au fost folositi pentru comiterea de atentate sinucigase, cel mai probabil fara a intelege ceea ce s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro