FOTO + VIDEO. Spectacol naval impresionant, la Constanta, de Ziua Marinei. Presedintele Klaus Iohannis participa la eveniment: Ceea ce se intampla in regiunea Marii Negre are implicatii ce depasesc granitele

De la ora 20.00, pe faleza din faţa Cazinoului din Constanţa, Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un spectacol in aer liber, pană la ora 22.00, cand la bordul navelor va fi aprins pavoazul electric, iar de la bordul Fregatei Mărăşeşti va fi, in premieră, un foc de artificii. Astfel, marinarii din cadrul Poliţiei de Frontieră vor lua parte la ceremoniile de ridicare a pavilionului şi marelui pavoaz, vor depune coroane de flori in cinstea eroilor marinari, vor participa la jocurile marinăreşti (trasul la paramă, alergarea in sac, alergarea cu oul in lingură) şi işi vor prezenta navele şi ambarcaţiile din dotare. Citește și Vraja mării, de Ziua Marinei Peste 400 de polițiști in stradă Pentru buna desfăşurare a evenimentelor de Ziua Marinei, in Constanţa peste 400 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică, aceştia urmand să fie prezenţi in stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

acum 43 luni (15 Aug 2016)

UPDATE 11.45: Circa 10.000 de persoane asistă, luni, la manifestările organizate in Portul Constanţa cu ocazia Zilei Marinei.

11.00: De Ziua Marinei, președintele Iohannis i-a avansat in grad pe șeful Forțelor Navale și pe comandantul flotilei de pe Dunăre. De asemenea, va fi ridicat cel mai mare drapel din Constanţa pe catargul de pe faleză, iar militarii de la bordul navelor vor arbora pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz, in acordurile Imnului Naţional, potrivit unui comunicat al Forţelor Navale. După-amiaza va fi pauză, iar evenimentele vor incepe seara, de la ora 20.00, cu un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale pe faleză, in fața Cazinoului din Constanța, care va dura două ore.

Din Portul Tomis, vor răsuna cele 21 salve de tun, ca semn al salutului solemn, după care va urma cuvantul de deschidere al Şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Alexandru Mirşu şi citirea Ordinului Comun al Ministrului Apărării Naţionale, Ministrului Transporturilor şi al Ministerului Afacerilor Interne privind sărbătorirea Zilei Marinei Romane 2016.

La ora 10.20, un sobor de preoţi va oficia o ceremonie religioasă şi vor fi depuse ancore de flori pe mare, in memoria eroilor marinari. Zeul Neptun, insoţit de alaiul său, va veni de pe mare, pentru a deschide festivităţile marinarilor, iar din Portul Tomis va fi prezentat in premieră un spectacol de efecte pirotehnice pe timp de zi.

La ora 11.00, este programată inceperea exerciţiului demonstrativ FNR 16, care cuprinde respingerea atacului aviaţiei inamice, căutarea şi atacul submarinului inamic, in timpul căreia va fi lansată o torpilă de exerciţiu de la bordul unei corvete, iar din elicopterul Puma Naval va fi lansată, in premieră, potrivit News.ro, o geamandură hidroacustică pentru localizarea submarinului, respingerea desantului maritim.

Garda de Onoare va incheia manifestările de pe faleza din fa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro