FOTO VIDEO Sensibila poveste a adolescentei romane din Italia, care a invatat sa zboare dupa ce "i s-au rupt aripile"

FOTO VIDEO Sensibila poveste a adolescentei romane din Italia, care a invatat sa zboare dupa ce

De la 3 ani Erminia a inceput frecventeze cursurile de dans, apoi a luat lectii de pian, iar in timp ce se deplasa de la cursuri catre casa, in tren sau autobuz, a invatat sa deseneze. Cursurile si orele minime de zbor costa 500 de euro pe luna, la care se adauga trimestrial alti 700 de euro pentru uniforma, materiale si ore de zbor suplimentare. Pentru viitorii piloti de la Institutul de aviatie "Umberto Nobile" din Roma se organizeaza, anual , si o tabara de pregatire la baza aeriana Orlando, SUA, unde, timp de o luna, acestia invata sa se descurce in conditii de disciplina militara. va fi mereu norocoasa de acum inainte si cel putin in fiecare zi de 13, 12 luni ale anului, sa primeasca cate o dovada de iubire de la cei din jur si de la Dumnezeu.

acum 59 luni (15 Apr 2018)

>

"Am invatat sa zbor dupa ce mi s-au rupt aripile", mi-a spus prima data cand am intalnit-o, in ianuarie.

Prima data cand i-am vazut ochii albastri ai mamei ei, tristi si plini de lacrimi, credeam ca tatal a decedat. De fapt, tatal, in egoismul lui inexplicabil si incomensurabil, si-a abandonat familia pentru o alta femeie. Intortocheate sunt caile Domnului, doar ca o adolescenta, care tocmai a fost admisa la o scoala de zbor, are nevoie mai mult ca oricand de sustinerea ambilor parinti.

Erminia Lucut s-a nascut pe 13 martie 2003, in Italia, intr-o familie de romani. Are o atitudine cum rar mai vezi la adolescentii din ziua de azi. De la 3 ani Erminia a inceput frecventeze cursurile de dans, apoi a luat lectii de pian, iar in timp ce se deplasa de la cursuri catre casa, in tren sau autobuz, a invatat sa deseneze.

Mama fetei a ferit-o pe Erminia de prieteni care sa o distraga de la invatatura, de anturaje proaste si a facut-o sa inteleaga faptul ca ocupatiile ei sunt mult mai importante decat pierdutul timpului in fata blocului.

"La inceput eram suparata pe mama ca nu ma lasa sa ma joc cu copiii, dar dupa aceea am inteles-o si oricum nu mai aveam timp.

Doar ca, Erminia, tot de pe la 3 ani, si-a simtit si tatal absent, chiar si cu gandul, si asta a intristat-o foarte mult. L-a simtit detasat de familie si de ea. S-a inchis in ea mult si nu i-a reprosat nimic tatalui, niciodata, de teama sa nu-l supere. Ea mi-a mai spus ca are impresia ca data ei de nastere e cu ghinion.

Pentru ca i s-au intamplat multe rele, iar tot in preajma zilei sale de nastere a descoperit in telefonul tatalui sau, fara sa vrea, un mesaj de la o alta femeie. Secretul l-a tinut pana cand, dupa ce a absolvit scoala gimnaziala cu nota 10, tatal le-a chemat pe Maria si Erminia intr-un parc sa le spuna ca va parasi familia. De parca ar putea spala toate ranile cei 1.000 de euro pe care-i trimite lunar. Unul de dans si celala... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro