FOTO VIDEO Sarmanii care-si cara acasa ajutoarele sociale cu taxiul: "Nu e treaba dumneavoastra cum ne descurcam noi"

FOTO VIDEO Sarmanii care-si cara acasa ajutoarele sociale cu taxiul:

Este vorba despre un program care se desfasoara in perioada 4-15 decembrie, de care vor beneficia in jur de 15.000 de craioveni. Distribuirea produselor alimentare se face in functie de listele transmise de catre Casa Judeteana de Pensii Dolj, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj, de listele intocmite in baza cererilor depuse de persoanele fara venituri cu varsta de peste 60 de ani si de lista persoanelor beneficiare de venit minim garantat aflate in evidenta autoritatii locale.

acum 28 luni (4 Dec 2017)

Este vorba despre un program care se desfasoara in perioada 4-15 decembrie, de care vor beneficia in jur de 15.000 de craioveni. Sunt vizati somerii, persoanele cu handicap, asistatii sociali si pensionarii cu un venit sub 600 de lei. Fiecare poate ridica gratuit doua kilograme de ulei, pungi de zahar, faina, malai si orez, valoarea fiecarui pachet fiind de aproximativ 40 de lei. Distribuirea produselor alimentare se face in functie de listele transmise de catre Casa Judeteana de Pensii Dolj, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dolj, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj, de listele intocmite in baza cererilor depuse de persoanele fara venituri cu varsta de peste 60 de ani si de lista persoanelor beneficiare de venit minim garantat aflate in evidenta autoritatii locale. Distribuirea alimentelor se face in spatiul cu destinatia de sala de sport", a precizat Ioana Stoian, director Asistenta Sociala in cadrul Primariei Craiova.

Unii nevoiasi si-au carat ajutoarele sociale acasa cu taxiul FOTO Andreea Mitrache

"Am stat destul la coada"

Multi dintre cetatenii Craiovei incadrati in categoria sarmanilor au plecat ieri cu taxiul dupa ce si-au ridicat plasele incarcate cu alimente, in prima zi de desfasurare a programului social. In capitala Olteniei, un kilometru cu taxiul este taxat cu 2 lei si 95 de bani, ceea ce face ca o cursa medie sa se ridice la valoarea de 13-14 lei. Chestionati de ziaristii prezenti ieri in fata salii de sport de unde pot fi ridicate sacosele cu ajutoare, nevoiasii s-au aratat iritati. Ma asteapta copiii acasa sa le pregatesc masa si nu este normal sa stau plecata de acasa atat de mult. Adriana Stancu, una dintre femeile venite sa incaseze plasele cu alimente, spune ca a muncit peste 30 de ani ca infirmiera la Spitalul Judetean Craiova, iar pensia pe care o incaseaza acum este mai mica de 600 de lei. Eu am o pensie de sub 600 de lei, sunt bolnava si am nevoie de medicamente. Do... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro