FOTO VIDEO Ruga, leac anti-avort. Mitropolitul Clujului: "Nu s-ar prabusi Romania daca toate tinerele familii ar avea macar cate trei copii"

FOTO VIDEO Ruga, leac anti-avort. Mitropolitul Clujului:

La "clopot" - cum este cunoscut Monumentul Memorandistilor din Cluj, o multime de preoti, unii in sutane, altii in costume, le-au vorbit oamenilor, vreo 500 la numar, despre cum viata trebuie protejata si cum avortul a omorat circa 22 de milioane de romani. "Tragedia este ca nu cred ca neaparat cei de aici fac avorturile, dar de am fi in stare sa patrundem la sufletele celor care nu sunt aici si au facut cele 22 de milioane de avorturi", afirma Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, sosit dupa inceperea evenimentului. Marsul pentru viata la Cluj: "Sa nu mai facem afirmatii individualiste in ce priveste viata" Femeia, despre care prezentatorul a afirmat ca este si mama a 4 copii, a dat ca solutie modelul american unde sunt de doua ori mai multe centre de ajutor pentru mame in criza de sarcina decat centre unde se fac avorturi.

acum 88 luni (25 Mar 2017)

La "clopot" - cum este cunoscut Monumentul Memorandistilor din Cluj, o multime de preoti, unii in sutane, altii in costume, le-au vorbit oamenilor, vreo 500 la numar, despre cum viata trebuie protejata si cum avortul a omorat circa 22 de milioane de romani. Anul acesta, marsul pentru viata a fost organizat chiar de Bunavestire, o sarbatoare religoasa a carui semnificatie este anuntarea nasterii lui Isus. "Tragedia este ca nu cred ca neaparat cei de aici fac avorturile, dar de am fi in stare sa patrundem la sufletele celor care nu sunt aici si au facut cele 22 de milioane de avorturi", afirma Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, sosit dupa inceperea evenimentului.

Acesta le-a povestit celor ce-l ascultau cum o femeie a venit, zilele trecute, la el si l-a rugat sa-i boteze pe cel de-al treilea nepot deoarece fiul ei, un som simplu de la tara, dupa ce a auzit o predica rostita de mitropolit intr-un sat s-a gandit sa mai faca inca un copil, al treilea.

"Dar ati fost in satul cutare - zice mitropolitul - si la predica ati zis ca tinerii nostrii sa aiba macar trei copii. Din punct de vedere pragmatic nu s-ar prabusi Romania daca toate tinerele familii ar avea macar cate trei copii. Unul pentru tata, unul pentru mama, si celalalt pentru tara si biserica. (...) Ne doare inima si constatam cum o sumedenie de sate maine dispar", mai povesteste fata bisericeasca.

In discursul sau, el a subliniat ca "avortul este un pacat strigator la cer", dar si ca exista indreptare. Ca sa se poata recompensa sa faca alti copii in locul celor avortati, aceasta ar fi o cale, un canon potrivit pentru pacatul lor", adauga Andreicut.

Mitropolitul Clujului despre ce canon ar putea primi femeile ce au avortat

In opinia sa, oamenii participanti la marsul vietii la Cluj nu au fost multi. "In orasul acesta traiesc 400.000 de oameni, daca nu mai multi.

"Ast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro