FOTO VIDEO Romano-catolicii din Timisoara au vestit invierea lui Christos. Catedrala din Piata Unirii a fost arhiplina la slujba din aceasta noapte

FOTO VIDEO Romano-catolicii din Timisoara au vestit invierea lui Christos. Catedrala din Piata Unirii a fost arhiplina la slujba din aceasta noapte

Ei devin vestitori ai mortii si invierii lui Isus Cristos si a faptelor lui Dumnezeu, marturisind cu toata credinta in fata lumii ceea ce ei insisi au vazut, au auzit si despre care s-au putut convinge. Printre ei apostolul Petru a fost cel care a ajuns primul la mormant si totodata la credinta, prin care impreuna cu ceilalti apostoli si ucenici au vestit Invierea lui Isus: Cristos Isus traieste, i s-a aratat lui. Misterul Mortii si Invierii Domnului sa ne conduca si pe noi pe calea credintei, facandu-ne mai statornici in trairea ei, ajutandu-ne sa devenim si sa ramanem vestitori curajosi ai Invierii, prin care Isus a biruit moartea, pentru a oferi tuturor sansa adevaratei vieti.

acum 80 luni (27 Mar 2016)

Sambata seara, de la ora 22.00, in fata Catedralei Romano-Catolice din Piata Unirii a avut loc ceremonia "Binecuvantarii focului". Episcopul Martin Roos, impreuna cu preotii de la Dom au aprins lumanarea de Paste, iar apoi au intrat apoi in biserica intunecata si au impartiit lumina credinciosilor. Christos cel inviat este acela care ne transforma, trece de la intuneric invingand moartea, ne da lumina adevarata.

Celebrarea slujbei de Inviere a fost condusa de episcopul Martin Roos si s-a facut in trei limbi, romana, maghiara si germana.

"La final este o procesiune prin care cantam cantece de lauda si de bucurie in memoria lui Cristos cel inviat", a mai spus Nikolaus Laus.

Iata mesajul Excelentei Sale Martin Roos, episcop de Timisoara, cu ocazia Invierii Domnului si Sarbatoarea Pastelui. Dupa suferintele indurerate pentru noi, dupa rastignirea si moartea sa pe cruce, Domnul nostru Isus Cristos a inviat si s-a aratat ucenicilor sai. Aceasta reintalnire a Domnului in imprejurari atat de deosebite si neasteptate i-a surprins nespus de mult pe ucenici, care nu se asteptau la un astfel de eveniment. Ei au fost primii, care confruntati cu realitatea Invierii lui Cristos nu au reusit sa-si dovedeasca imediat credinta, in momentul revederii cu Isus. Isus cel rastignit insa traieste si nu se lasa respins de necredinta si slabiciunea lor. El se arata in repetate randuri, patrunde prin usile inchise, El mananca impreuna cu ucenicii, se alatura celor aflati pe drum si le explica scripturile; Domnul cel rastignit se prezinta tuturor ca o realitate si o prezenta vie, ce nu se lasa nici evocata dar nici respinsa. Insusi mormantul gol tradeaza aceasta realitate, cand acolo toate sunt ordonate si fara nicio urma de iluzii sau inchipuiri.

Concluzia fundamentala, care se poate formula, ne spune ca Cel rastignit pe cruce si ingropat in mormant este acum viu; El traieste si este acelasi Domn, cu care ei s-au obisnuit in timpul, care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro