FOTO VIDEO Romania lucrului prost facut. Autostrada care a costat o avere si a crapat la zece zile dupa inaugurare
La mijlocul lotului a fost construit un nod rutier de unde se poate iesi catre doua sate: Amnas, sat locuit de mai putin de 400 de oameni si neasfaltat si Apoldu de Jos, unde traiesc o mie de suflete. Sase kilometri de probleme Dealul Bucium este situat inaintea viaductului de la Aciliu, care cu o lungime de peste un kilometru si o inaltime maxima de peste 70 de metri, este considerat cel mai mare viaduct de autostrada din Romania. Zecile de milioane de dupa contact Contractul de realizare al celor 22,11 km de autostrada a fost semnat in iunie 2011 cu firma Impregilo SpA (care in 2014 a fuzionat cu Salini SpA) pentru suma de 604,7 milioane de lei, fara TVA. Punctul zero: studiu de fezabilitate Pentru traseul deficitar - din punctul de vedere al solului pe care a fost construit lotul de autostrada - primul studiul de fezabilitate realizat dateaza din 2003, acest studiu fiind realizat de firma romaneasca Consitrans. Insa autostrada a fost licitata pentru proiectare si executie in baza unui alt studiu de fezabilitate care a fost incredintat spre realizare de catre autoritatile romane unei asocieri condusa de DIWI Consult International, din Germania, pentru suma de aproximativ patru milioane de euro.
Sprijinit intr-o bota, ciobanul de la marginea autostrazii plescaie scurt din limba. In afara de pasunat, aici nimic nu poti sa faci", povesteste ciobanul care a prins, alaturi de oile sale, toate etapele de construire a lotului III din autostrada care leaga Orastia de Sibiu, parte a autostrazii A1.
Cei 22,11 km de autostrada ai acestui lot au devenit cunoscuti la nivel national din cauza alunecarilor de teren din zona Dealului Bucium. Acolo unde, un val de pamant cu o deschidere de peste 200 de metri aluneca in continuu spre calea de rulare. Potrivit monitorizarii realizate de "Adevarul", din februarie 2017 si pana in prezent valurile de pamant au inaintat cu 1,5 metri. Nici acum, la doi ani si jumatate de la deschidere, panourile de semnalizare electronica nu functioneaza, deoarece nu sunt racordate la curent. La fel, telefoanele de urgenta de la marginea autostrazii sunt nefunctionale, ia spatiile de servicii prevazute aproape de unul din capetele lotului nu exista, deoarece nu au mai fost executate. La mijlocul lotului a fost construit un nod rutier de unde se poate iesi catre doua sate: Amnas, sat locuit de mai putin de 400 de oameni si neasfaltat si Apoldu de Jos, unde traiesc o mie de suflete.
Sase kilometri de probleme Dealul Bucium este situat inaintea viaductului de la Aciliu, care cu o lungime de peste un kilometru si o inaltime maxima de peste 70 de metri, este considerat cel mai mare viaduct de autostrada din Romania. Inaintea acestui viaduct, problemele de alunecari de teren se manifesta pe o lungime de doi kilometri. Dincolo de viaduct, inspre, Orastie, alunecarile de teren se manifesta, insa, pe o lungime de patru kilometri. Si tocmai la jumatatea acestor patru kilometri, acum doi ani, a fost demolata o portiune de 200 de metri de teren, pentru a carei refacere costurile totale au fost de 8,8 milioane de lei. Pe restul tronsonului de autostrada, inaintea fiecarei pod sau podet, calea de rulare este valurita, obligand soferii care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro