FOTO VIDEO Raul cu apa clocotita din inima padurii nu e doar o legenda: locul in care animalele sunt fierte de vii

FOTO VIDEO Raul cu apa clocotita din inima padurii nu e doar o legenda: locul in care animalele sunt fierte de vii

Foto: dailymail.co.uk/Devlin Gandy "Daca as introduce mana in rau as avea arsuri de gradul III in mai putin de o jumatate de secunda," sustine Ruzo, care mai crede si ca daca cineva ar cadea in acest rau, ar muri cu siguranta.

acum 84 luni (18 Feb 2016)

Raul se afla in zona Mayantuyacu din Peru, iar localnicul Andres Ruzo sustine ca apa raului are o temperatura foarte ridicata, parand chiar ca aceasta fierbe.

Expertii academici l-au contrazis insa, desi Ruzo vazuse raul de aproape, motivand ca un astfel de rau este imposibil sa existe, bazinul Amazonului fiind departe de orice activitate vulcanica.

Legenda raului cu apa fiarta este veche in Peru, iar cand geofizicianul Andres Ruzo a auzit-o pentru prima data, el a crezut ca un astfel de fenomen este imposibil. Ruzo s-a gandit ca ar fi necesara o cantitate uriasa de caldura geotermala pentru ca un rau sa fiarba, fie chiar si un rau mic. Legenda o auzise de la bunicul sau, ulterior repovestita de o matusa, de aceasta data ca fapt real.

Astfel, acesta a mers, in anul 2011, impreuna cu matusa lui prin jungla, la mare departare de cel mai apropiat vulcan, descoperind un rau de 6.4 kilometri lungime, 25 de metri latime si sase metri adancime (foto jos).

Foto: dailymail.co.uk/Devlin Gandy

"Daca as introduce mana in rau as avea arsuri de gradul III in mai putin de o jumatate de secunda," sustine Ruzo, care mai crede si ca daca cineva ar cadea in acest rau, ar muri cu siguranta.

Foto: dailymail.co.uk/Andres Ruzo

Ceea ce incearca acum sa faca peruanul este sa salveze raul cu apa clocotita, fiind posibil ca zona in care se situeaza acesta sa dispara in intregime, dupa ce padurea a fost taiata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro