FOTO VIDEO Proteste masive in Franta fata de proiectul de lege privind piata muncii. 85 de persoane au fost arestate inainte de manifestatia de la Paris

FOTO VIDEO Proteste masive in Franta fata de proiectul de lege privind piata muncii. 85 de persoane au fost arestate inainte de manifestatia de la Paris

Peste 2.000 de ofiteri de politie au fost desfasurati in Piata Bastiliei pentru a asigura ordinea in timpul marsului, relateaza agentia DPA, citata de news.ro. In urma violentelor si actelor de vandalism de la protestele precedente, autoritatile locale au indepartat toate panourile de sticla din statiile de autobuz si au instalat bariere de metal de-a lungul rutei autorizate pentru miting.

acum 89 luni (23 Jun 2016)

Peste 2.000 de ofiteri de politie au fost desfasurati in Piata Bastiliei pentru a asigura ordinea in timpul marsului, relateaza agentia DPA, citata de news.ro.

In urma violentelor si actelor de vandalism de la protestele precedente, autoritatile locale au indepartat toate panourile de sticla din statiile de autobuz si au instalat bariere de metal de-a lungul rutei autorizate pentru miting.

Forte de ordine mobilizate la Paris FOTO Twitter @carolinedehaas

Forte de ordine mobilizate la Paris FOTO @Cedric_RTfrance

In ciuda protestelor masive, presedintele francez Francois Hollande a declarat miercuri ca Guvernul sau nu va renunta la lege.

"Vom duce acest proiect de lege pana la final", le-a spus liderul de la Elysee reporterilor.

Aproximativ 1.500 de persoane au iesit in strada la Strasbourg FOTO Twitter @SoDeAraujo

Ciocnirile violente iscate in timpul protestelor sindicalistilor si studentilor, care au avut loc aproape zilnic in ultimele patru luni, au extenuat si mai mult fortele de ordine, care infrunta zi de zi responsabilitatile starii de urgenta, instituita acum sapte luni.

Sindicatele franceze au inceput sa protesteze inca din luna martie fata proiectul de lege privind piata muncii, care, potrivit lor, implica reguli mai flexibile pentru angajarea si concedierea muncitorilor francezi.

Mobilizare la Limoges impotriva proiectului de lege privind piata muncii al Guvernului Valls FOTO Twitter @Sebastish

Insa pasul inapoi facut de autoritati in legatura cu protestele de joi ar putea sa le dea sperante sindicalistilor in legatura cu amendarea legislatiei muncii, care este revizuita de senatori.

Cu mai putin de un an pana la urmatorul scrutin prezidential din Franta, un nou mandat pare imposibil pentru Hollande. Cu toat acestea, pres... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro