FOTO VIDEO Proiectul de 15 milioane de euro care a atras 55.000 de vizitatori: la plimbare pe "aleile" plutitoare

FOTO VIDEO Proiectul de 15 milioane de euro care a atras 55.000 de vizitatori: la plimbare pe

Peste 55.000 de persoane au incercat la sfarsitul saptamanii trecute cel mai recent proiect al artistului Christo Vladimirov, o impresionanta retea de cheiuri plutitoare. Desi cheiurile plutitoare pot sustine cel mult 11.000 de persoane in acelasi timp, si asta in conditii meteorologice favorabile, mai mult de 55.000 de vizitatori au incercat sa traverseze pasarela sambata trecuta, organizatorii recomandandu-le sa se intoarca intr-o alta zi.

acum 52 luni (21 Jun 2016)

Peste 55.000 de persoane au incercat la sfarsitul saptamanii trecute cel mai recent proiect al artistului Christo Vladimirov, o impresionanta retea de cheiuri plutitoare.

Formata din 220.000 de cuburi imbracate in 100.000 metri cubi de polistiren impermeabi, pasarela plutitoare a lui Christo se intinde pe trei kilometri si este asezata pe lacul Iseo, leagand satul Sulzano de mica insula Monte Isola. "Este un sentiment minunat, eu sunt foarte multumit de rezultatul obtinut prin cooperarea dintre toate organizatiile implicate, care au garantat siguranta celor care doresc sa mearga pe apa", a declarat presedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni, citat de publicatia britanica "Daily Mail".

FOTO Daily Mail

Vizitatorii, intorsi din drum

Curiosii dornici sa incerce proiectul artistului de origine bulgara, au venit chiar din noaptea de dinaintea deschiderii pasarelei, pentru a fi primii care pasesc pe aceasta. Desi cheiurile plutitoare pot sustine cel mult 11.000 de persoane in acelasi timp, si asta in conditii meteorologice favorabile, mai mult de 55.000 de vizitatori au incercat sa traverseze pasarela sambata trecuta, organizatorii recomandandu-le sa se intoarca intr-o alta zi. Peste 150 de agenti si 30 de salvamari au vegheat la siguranta celor prezenti la inaugurare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro