FOTO VIDEO Profesorul universitar scolit la Harvard care locuieste intr-un tomberon

FOTO VIDEO Profesorul universitar scolit la Harvard care locuieste intr-un tomberon

Profesorul Jeff Wilson, care a studiat la Universitatea Harvard, si-a propus sa locuiasca un an in tomberonul de trei metri patrati folosit anterior pentru reciclarea deseurilor. Acesta s-a mutat intr-un apartament de 46 de metri patrati si a vandut toate hainele si mobila de care nu avea nevoie cu numai un dolar pe obiect.

acum 66 luni (18 Sep 2014)

Profesorul Jeff Wilson, care a studiat la Universitatea Harvard, si-a propus sa locuiasca un an in tomberonul de trei metri patrati folosit anterior pentru reciclarea deseurilor. El vrea sa demonstreze oamenilor ca poti duce o viata mai buna chiar si in conditii austere.

"Casa" barbatului, pe care acesta o descrie ca fiind "cea mai mica si bine pusa la punct locuinta construita vreodata", este situata in campusul Universitatii Huston-Tillotson.

Inainte ca Wilson sa se mute in noul sau domiciliu, studentii lui s-au asigurat ca tomberonul este curat si in stare buna. Pentru ca locuinta improvizata sa fie cat mai putin daunatoare pentru mediu, "Profesorul-Tomberon", cum a fost poreclit de studenti, intentioneaza sa instaleze panouri solare si o toaleta care produce energie.

Wilson, care a locuit inainte intr-o casa de peste 200 de metri patrati, a inceput sa adopte o existenta simpla dupa ce a trecut printr-un divort. Acesta s-a mutat intr-un apartament de 46 de metri patrati si a vandut toate hainele si mobila de care nu avea nevoie cu numai un dolar pe obiect.

Nu dupa mult timp, profesorul universitar a realizat ca, de fapt, are nevoie de foarte putine lucruri pentru a trai fericit. El a vrut sa testeze daca este pisibil sa folosesti doar 1% din spatiul, apa si energia pe care le consuma, in mod normal, o persoana. Wilson este un sustinator al stilului de viata minimalist - barbatul poseda doar patru perechi de pantaloni, patru tricouri, trei perechi de sosete, trei palarii si cateva papioane. Profesorul a declarat, potrivit publicatiei "Oddity Central", ca viata lui s-a schimbat in bine din multe puncte de vedere de cand a inceput "Proiectul Tomberon". De exemplu, din cauza caldurii din interiorul "casei" sale, barbatul a petrecut mai mult timp in aer liber, s-a plimbat si a interactionat mai des cu oamenii. Dupa ce perioada de un an in care Wilson va locui in tomberon se va incheia, acesta planuieste sa isi faca proi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro