FOTO VIDEO Probleme mari pe autostrada Sebes - Turda: utilajele de pe lotul 2 au ramas fara motorina

FOTO VIDEO Probleme mari pe autostrada Sebes - Turda: utilajele de pe lotul 2 au ramas fara motorina

Desi au trecut mai bine de 2 ani de la prima autorizatie de construire si aproape 18 luni de la cea de-a doua, contractul de executie de pe acest lot este departe de finalizare. Pasajele peste autostrada ale diferitelor drumuri sunt in acelasi stadiu de luni de zile si, in general, progresul este insuficient, mai ales considerand ca in ultimele luni vremea a permis un ritm de executie ridicat.

acum 60 luni (11 Oct 2017)

Problemele par sa se tina lant pe acest lot pe care oricum lucrarile inainteaza in ritm de melc, desi tronsonul este unul care nu pune probleme tehnice deosebite. Asta in conditiile in care "vecinii" de la lotul 3 sunt in faza de finisaje, pregatiti sa dea tronsonul dintre Aiud si Decea spre inaugurare in aceasta luna. Desi au trecut mai bine de 2 ani de la prima autorizatie de construire si aproape 18 luni de la cea de-a doua, contractul de executie de pe acest lot este departe de finalizare. Pe acest tronson sunt doua poduri peste Mures, un pod complicat peste Paraul Stremt si o cale ferata la Teius, dar si alte pasaje si poduri mai mici. Constructorul este in urma cu lucrarile, raportand oficial un avans in teren de 38,5% la finalul lunii august. Probabil ca in acest moment procentul de executie este in jur de 42%. Structurile majore, precum podurile peste Mures sau supratraversarea drumurilor nationale si a magistralei de cale ferata Cluj-Teius, stagneaza sau in cel mai bun caz avanseaza intr-un ritm dezamagitor. Pasajele peste autostrada ale diferitelor drumuri sunt in acelasi stadiu de luni de zile si, in general, progresul este insuficient, mai ales considerand ca in ultimele luni vremea a permis un ritm de executie ridicat.

Aceasta sectiune de autostrada este cea mai lunga dintre toate cele patru de pe A10 si prezinta multe lucrari cu un grad de dificultate ridicata. In ritmul actual, finalizarea lotului pana la finalul anului 2019 este tot mai greu de atins. Lotul are 24,25 km si continua de la iesirea din Alba Iulia (Paraul Iovului pana la intrarea in municipiul Aiud, km 17+000 - km 41+250). Termenul de finalizare din contract era 2 octombrie 2016, insa termenul actualizat este aprilie 2018, care, insa, nu va putea fi respectat. Te-ar putea interesa si:

Filmari aeriene si de la sol cu tronsoanele din Autostrada Sebes - Turda ce vor fi gata in 2017 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro