FOTO+VIDEO. Printul William si-a pierdut mentorul. Cine a fost al saselea duce de Westminster, care a murit miercuri

Cel de-al saselea Duce de Westminster, Gerald Grosvenor, care a murit, miercuri, la varsta de 64 de ani, intr-un spital din comitatul englez Lancashire, a fost cel mai bogat dezvoltator imobiliar din Marea Britanie. Ducelui ii placea foarte mult sa-i ajute pe cei mai putin norocosi, asa ca a lucrat ani de zile cu tineri abuzati si cu dependenti de droguri. Ducele de Westminster si familia sa ocupa locul 68 pe lista miliardarilor intocmita de revista economica americana Forbes, cu o avere de 10,8 miliarde de dolari.

acum 52 luni (10 Aug 2016)

Cel de-al saselea Duce de Westminster, Gerald Grosvenor, care a murit, miercuri, la varsta de 64 de ani, intr-un spital din comitatul englez Lancashire, a fost cel mai bogat dezvoltator imobiliar din Marea Britanie. Averea sa fabuloasa provine din proprietatile detinute in Oxford, Cheshire si Scotia, dar si din Mayfair si Belgravia.

Legatura cu Casa Regala

Ducele de Westminster era un prieten apropiat al casei regale, iar Printul Charles l-a rugat sa-i fie mentor fiului sau, William. In schimb, printul William i-a solicitat, in 2013, lui Hugh, unicul fiu al ducelui de Westminster, sa fie nasul printului George. Acesta era deja Cavaler al Ordinului Jartierei si al Ordinului de Bath.

Cine a fost Gerald Grosvenor

Crescut intr-o zona indepartata din nordul Irlandei, intr-un mod simplu, rural, traditional, abia in adolescenta a aflat ca era mostenitorul unei uriase averi. El isi amintea cum "coborarea stazii pana la magazinul din colt de unde-si cumpara dulciuri, era pentru el un adevarat safari. Ma simt de la tara prin nastere si inclinare."

Nu i-a placut deloc la scoala si a picat examenul de admitere la Academia Militara Regala din Sandhurst. "Cel mai important a fost ca tatal meu mi-a permis sa fiu copil fara sa se gandeasca la faptul ca intr-o zi voi fi duce si ca ar trebui sa fiu diferit de vecinii mei." Detinea peste 540 de kilometri patrati de teren in Scotia, Lancashire si Cheshire. Controla cele mai pretioase parcele de teren din centrul Londrei - in Mayfair si Belgravia, inclusiv locul pe care se afla Ambasada SUA.

Realizarile ducelui de Westminster

Ducele a insistat mereu asupra faptului ca banii nu sunt importanti. A avut in viata patru pasiuni: familia, afacerile, operele caritabile si Armata, in cadrul careia a devenit ofiter superior si era deosebit de mandru de aceasta realizare.

A fost mai mereu dezamagit de lipsa de realizari profesionale, iar in urma cu cativa ani a fost chiar in... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro