FOTO VIDEO Principesa Margareta si Principele Radu, primiti pe covor rosu, cu petale de trandafir, cu paine si sare. Sute de bacauani le-au iesit in cale

FOTO VIDEO Principesa Margareta si Principele Radu, primiti pe covor rosu, cu petale de trandafir, cu paine si sare. Sute de bacauani le-au iesit in cale

Elevii de la Palatul Copiilor Bacau au intampinat Familia Regala cu paine si sare, in Gara Bacau In Bacau, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au fost intampinati cu paine si sare de catre 30 de elevi de la Clubul Elevilor Moinesti - Palatul Copiilor Bacau, membri ai Ansamblului Folcloric "Moinesteanca", aflat sub conducerea profesorului Marinica Ifrim.

acum 88 luni (16 Dec 2016)

Trenul Regal efectueaza o calatorie cu ocazia centenarului mutarii capitalei tarii la Iasi. Reprezentantii Familiei Regale, Principesa Margareta si Principele Radu au ajuns joi, in jurul orei 16.20, pe peronul Garii Bacau, unde au fost asteptati de autoritatile locale, de sute de bacauani iar buna organizare a fost asigurata de zeci de jandarmi si politisti.

Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu parcurg zilele acestea intocmai traseul din zilele de 5-6 decembrie 1917, cand in tren se aflau Regele Ferdinand I si Regina Maria.

In ziua de joi, 15 decembrie 2016, Trenul Regal a oprit la Marasesti, Adjud si Bacau, iar vineri, 16 decembrie 2016, Trenul Regal va opri la Roman, Pascani si Iasi. Ultima oprire a trenului, in ziua de 16 decembrie 2016, va fi in Gara din Iasi, la ora 13.56.

Trenul Regal va putea fi vizitat, in Gara din Iasi, astazi,, intre orele 14.30 - 21, precum si sambara, 17 decembrie, intre orele 9 - 12.

"Comandat de Statul roman in anul 1926, sub domnia Regelui Ferdinand I, Trenul Regal a fost fabricat la Milano si livrat Romaniei in anul 1928, dupa moartea regelui. In cei 87 de ani de viata, Trenul Regal al Romaniei a mers pe caile ferate nationale si internationale, purtand pasii regilor si reginelor Romaniei, ale Familiei Regale, precum si ale liderilor politici din anii 1948-1989. Istoria Romaniei cunoaste o multime de momente importante care s-au petrecut sau sunt legate de Trenul Regal", se arata intr-un comunicat al Biroului de Presa al Majestatii Sale Regelui MihaI I.

Elevii de la Palatul Copiilor Bacau au intampinat Familia Regala cu paine si sare, in Gara Bacau

In Bacau, Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu au fost intampinati cu paine si sare de catre 30 de elevi de la Clubul Elevilor Moinesti - Palatul Copiilor Bacau, membri ai Ansamblului Folcloric "Moi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro