FOTO VIDEO Primul mars al comunitatii LGBTQ din capitala Transilvaniei

FOTO VIDEO Primul mars al comunitatii LGBTQ din capitala Transilvaniei

UPDATE 12.30 Unul dintre participantii la marsul din Cluj a declarat ca prin prezenta sa la eveniment doreste sa sustina dreptul fundamental al tuturor la fericire. Mai puteti citi: Arhiepiscopia Clujului catre "pacatosii" de la parada LGBTQ si participantii la marsul Noii Drepte: "facem apel la atitudine crestineasca" Dupa 15 zile de negocieri si 22 de cereri depuse, parada "Cluj Pride", a comunitatii LGBT, se va tine la Cluj 1 iulie

acum 28 luni (1 Jul 2017)

UPDATE 12.30 Unul dintre participantii la marsul din Cluj a declarat ca prin prezenta sa la eveniment doreste sa sustina dreptul fundamental al tuturor la fericire.

UPDATE 12.26 "Spatiul public este si al nostru si trebuie sa fim respectati ca si cetateni egali, nu ca si cetateni de rangul doi cu mai putine drepturi decat ceilalti. Este singurul loc unde Primaria din Cluj a dorit si ne-a oferit posibilitatea sa protestam pasnic", a declarat unul dintre organizatorii marsului de la Cluj, Lucian Dunarean.

"Ne-am perindat pe la primarie timp de vreo doua saptamani ca sa obtinem aprobare pentru acest mars. E pentru prima data cand putem sa aratam Romaniei, Clujului, ca eexista o alta cale de a comunica prin dialog si solidaritate", a spus unul dintre organizatori.

Acestia sustin ca la eveniment au participat circa 800 de oameni.

Mesajul organizatorilor marsului gay de la Cluj

La marsul de la Cluj au partiicpat oameni din toata tara, inclusiv din Capitala, a spus Vlad, un reprezentant al comunitatii LGBTQ din Bucuresti, dar si politicieni clujeni, Adtian Dohotaru, parlamentar USR, si Peter Eckstein- Kovacs. Pe de alta parte nu e bine ca primaria a tergiversat autorizarea acestui mars si, in acelasi timp, primaria a gresit pentru ca in aceeasi zi a permis unei organizatii extremiste precum noua dreapta sa marsaluiasca prin Cluj", a afirmat Dohotaru.

La randul sau, Peter Eckstein- Kovacs a spsu ca "e o chestie faina ca s-a facut acest mars" si ca regreta ca nu s-a tinut in centrul orasului: "Organizatorii au un punct negru ca s-au lasat constransi de un primar si de o primarie obtuza care il pune pe un fascist notoriu, pe Tene, sef peste cultura.

UPDATE 10.42 Cateva sute de oameni participa la marsul comunicatii LGBTQ. Poarta steaguri cu culorile curcubeului, simbol al comunitatii LGBTQ, si pancarte cu mesaje precum "Spatiul pu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro