FOTO + VIDEO. Primarul din Botosani, care si-a pus satul in cap pentru ca nu a dat de baut de Revelion, se justifica: Mi-a fost frica de atacuri teroriste. Edilul din Corni a ajuns la spital, fiind atacat de protestatari

Intr-o mulţime de alte comune, de la Hilişeu şi pană la Pomarla, primăriile au pus la cale astfel de acţiuni, insă la Corni păstrătorii tradiţiilor populare nu au avut nici un sprijin din partea Primăriei şi au trebuit să se descurce singuri. "Haideţi să vă spun ce s-a intamplat: motivul, care este adevărat, de ce nu s-au organizat aceste jocuri tradiţionale de sute de ani la noi aicea, care nu s-au organizat din cauză că, din punct de vedere tehnic eu răspund din cauza a tot ceea ce inseamnă furturi aici, in comună.

acum 89 luni (3 Jan 2017)

Intr-o comună din Botoşani, sătenii au protestat impotriva primarului, ales in vară, care nu a organizat petrecerea tradiţională de Anul Nou.

Oamenii erau obişnuiţi ca la final de an să aibă loc măcar o manifestare cu formaţii de urători şi interpreţi de muzică populară. Intr-o mulţime de alte comune, de la Hilişeu şi pană la Pomarla, primăriile au pus la cale astfel de acţiuni, insă la Corni păstrătorii tradiţiilor populare nu au avut nici un sprijin din partea Primăriei şi au trebuit să se descurce singuri.

Sătenii din Corni "au ieşit in stradă" in faţa casei primarului, incă din 1 ianuarie, huiduindu-l pe edil pentru că nu s-a ţinut de cuvant şi nu le-a mai organizat petrecerea promisă. Protestatarii au aruncat cu ouă, iar luni numărul lor a crescut, ajung la aproape 400 de oameni care s-au adunat la Primărie. Primarul a ştiut să se ocupe de comună şi de locuitorii ei doar in perioada alegerilor, de fapt a ştiut să facă doar promisiuni. Aceştia au adăugat că refuzul conducătorului lor de a se preocupa de tradiții și obiceiuri a umplut ,paharul, in condițiile in care au oricum foarte multe lipsuri in comună, plătesc taxe și impozite, dar nu au drumuri asfaltate și nici măcar un cămin cultural unde să se organizeze evenimente. Nu prea a reuşit fiindcă un motiv clar nu există, dar şi pentru că, după cum oamenii i-au reproşat, ani şi ani la rand s-a putut face, pentru ca in 2016, după ce au trecut alegerile locale şi parlamentare, să nu se mai poată, adaugă sursa citată.

Acesta s-a adresat mulţimii la un microfon, pe scările de la Primărie, tot de acolo de unde sătenii ii aduceau tot felul de intrebări şi reproşuri.

"Haideţi să vă spun ce s-a intamplat: motivul, care este adevărat, de ce nu s-au organizat aceste jocuri tradiţionale de sute de ani la noi aicea, care nu s-au organizat din cauză că, din punct de vedere tehnic eu răspund din ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro