FOTO + VIDEO. Presedintele Donald Trump, criticat dur de opozanti si de aliati, in urma lipsei unei reactii ferme impotriva militantilor de extrema-dreapta care au lansat violentele din Charlottensville

Seful administratiei de la Casa Alba a condamnat, sambata, "ura si violenta de pe multe parti", insa a evitat sa-i numeasca pe militantii de extrema-dreapta, care, desi au fost responsabili pentru escaladarea violentelor din Charlottensville, l-au sustinut in timpul alegerilor prezidentiale din 2016. Casa Alba a intervenit, duminica, in acest scandal, explicand, printr-un comunicat de presa, citat de Agerpres, ca presedintele Trump a condamnat toate formele de "violenta, bigotism si ura", inclusiv cele comise de "nationalistii albi, KKK, neonazisti si toate gruparile extremiste", atunci cand a vorbit sambata despre violentele din Charlottesville.

acum 81 luni (14 Aug 2017)

Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, se confrunta cu numeroase critici acide din partea congresmenilor pentru modul in care a condamnat violentele izbucnite, sambata, intre militantii extremei-drepte si contraprotestatarii din oraselul Charlottensville din statul Virginia, potrivit BBC.

Seful administratiei de la Casa Alba a condamnat, sambata, "ura si violenta de pe multe parti", insa a evitat sa-i numeasca pe militantii de extrema-dreapta, care, desi au fost responsabili pentru escaladarea violentelor din Charlottensville, l-au sustinut in timpul alegerilor prezidentiale din 2016. Aceasta atitudine nu a ramas fara ecou si a fost aspru criticata de opozitie, dar si de apropiatii lui Trump.

"Este foarte important pentru natiune sa-l auda pe presedinte catalogand evenimentele din Charlottesville drept ceea ce sunt, un atac terorist comis de militantii albi pentru suprematie rasiala", a scris senatorul republican din Florida, Marco Rubio.

De asemenea, si fosta candidata la alegerile prezidentiale din 2016, Hillary Clinton, l-a criticat pe actualul presedinte al SUA.

Casa Alba a intervenit, duminica, in acest scandal, explicand, printr-un comunicat de presa, citat de Agerpres, ca presedintele Trump a condamnat toate formele de "violenta, bigotism si ura", inclusiv cele comise de "nationalistii albi, KKK, neonazisti si toate gruparile extremiste", atunci cand a vorbit sambata despre violentele din Charlottesville.

"Presedintele a spus foarte ferm in declaratia sa de ieri (sambata — n.r.) ca condamna toate formele de violenta, bigotism si ura si desigur aceasta ii include pe nationalistii albi, KKK, neonazistii si toate gruparile extremiste.

Sute de nationalisti albi au participat, sambata, la protestul impotriva inlaturarii unei statui a unui general care luptase pentru pro-sclavie in timpul Razboiului Civil din SUA. La fata locului au intervenit si fortele de ordine, iar incidentul a escal... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro