FOTO VIDEO Premiera saptamanii: "In Inima Marii" nu exista bine si rau, doar om si natura

"In the Heart of the Sea" este un film biografic de aventuri bazat pe cartea omonima scrisa de Nathaniel Philbrick in 2000, care are la baza povestea scufundarii navei Essex, in 1820, care vana balene si care a inspirat legenda lui Moby Dick. "Sunetul, o parte extrem de importanta al efectului avut de poveste asupra privitorului, este extrem de bine creat si montat (o echipa la fel de numeroasa ca cea pentru efectele speciale), iar combinatia de scartaituri ale navei, strigatele oamenilor, zgomotul valurilor si mugetul casalotului da masura exacta a confruntarii", scrie criticul.

acum 54 luni (4 Dec 2015)

"In the Heart of the Sea" este un film biografic de aventuri bazat pe cartea omonima scrisa de Nathaniel Philbrick in 2000, care are la baza povestea scufundarii navei Essex, in 1820, care vana balene si care a inspirat legenda lui Moby Dick. "In Inima Marii" surprinde dezolanta imagine de dupa asalt si lupta pentru salvare a echipajului captiv in mijlocul vastei intinderi de apa. In tot acest timp, capitanul cauta o modalitate de a se ghida in larg si de a-si duce la tarm echipajul, pe cand secundul sau devine obsedat de dorinta de a captura fioroasa balena, arata cinemagia.ro desfasurarea evenimentelor.

"In the Heart of the Sea" a primit sanse de reusita de 69 de procente pe baza a 13 recenzii, filmul urmand sa aiba premiera in Statele Unite ale Americii pe 11 decembrie. Omul si natura, in lupta pentru supravietuire

Stefan Dobroiu, critic la cinemagia.ro, scrie ca familiaritatea subiectului filmului cu cea din romanul lui Herman Melville, in care capitanul Ahab si casalotul Moby Dick se lupta in mijlocul Oceanului Pacific, poate sa compenseze ideea potrivit careia omul este fragil in lupa cu natura.

FOTO cinemagia.ro

Aceeasi idee este subliniata de critic in clipa in care descrie lupta cu pricina, amintind de efectele speciale care au contribuit la realizarea unor scene spectaculoase. "Un feroce casalot alb de 30 de metri lungime (adica un bloc de zece etaje), monstrul isi face aparitia cand echipajul ataca un banc de balene din mijlocul Oceanului Pacific. Este momentul pentru o batalie pe viata si pe moarte, iar Ron Howard, ajutat de o armata de specialisti in efecte speciale, da totul in prezentarea confruntarii dintre om si imensul cetaceu, fara sa-l privilegieze pe vreunul dintre oponenti.

nu exista bine si rau, doar om si natura", scrie el, care completeaza prin a spune ca aceasta lupta este dublata si de una a orgoliilor membrilor vasului Essex.

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro