FOTO VIDEO Premiera saptamanii: "Chappie", filosofia mintii intr-un film de actiune cu roboti

"Chappie" este un film SF regizat de Neill Blomkamp ("Districtul 9", "Elysium") pe baza unui scenariu scris de Terri Tatchell si insusi Blomkamp care are ca sursa de inspiratie scurtmetrajul "Tetra Vaal", lansat de cineastul sud-african in 2004. Filmul pare o repetare a mai multe idei filosofice, precum si a mai multor elemente de scenariu din lui Paul Verhoeven, din 1987, alaturi de adaugiri cum ar fi dinti si lantisoare din aur", arata James Rocchi, de la "The Wrap".

acum 69 luni (6 Mar 2015)

"Chappie" este un film SF regizat de Neill Blomkamp ("Districtul 9", "Elysium") pe baza unui scenariu scris de Terri Tatchell si insusi Blomkamp care are ca sursa de inspiratie scurtmetrajul "Tetra Vaal", lansat de cineastul sud-african in 2004. Dupa ce androidul Chappie a fost furat de la Politie si dupa ce a primit o noua configuratie si noi programe, acesta a devenit primul robot cu abilitatea de a gandi si de a trai sentimente proprii. Fortele distructive vad in Chappie un pericol la adresa ordinii actuale, asa incat acesta este vanat pentru a fi distrus si pentru a pune capat unei posibile generatii de roboti cu astfel de abilitati.

Lungmetrajul a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate, site-ul agregator de recenzii "Rotten Tomatoes" oferind sanse de reusita de 54% pe baza a 13 comentarii.

"Inteligenta, artificiala sau nu, este un dezastru in , un film de actiune cu roboti care provoaca o senzatie greoaie si confuza la fel ca droitul cu care imparte numele. (...) Al treilea film al lui Blomkamp isi epuizeaza ideile si spectatorul, inainte de incetarea celor doua ore de rulare. Curiozitatea va fi starnita, dar robotul nu va fi suficient pentru a repune Sony pe picioare dupa atacul cibernetic", crede si Justin Chang, de la revista "Variety", care mai spune ca povestea haotica si personajul central neatragator fac din Jar-Jar Binks, personaj din universul "Star Wars" (cunoscut pentru comportamentul haotic), sa para o companie tolerabila.

Chappie FOTO cinemagia.ro

"Poti sa fii usor purtat de val de stilul regizoral din , acolo unde robotii si oamenii intra in batalii armate. Este, de asemenea, usor de recunoscut si stilul lui Blomkamp, filmele sale fiind situate intr-un viitor apropiat in societatea noastra, numai ca in

el si-a sapat un sant desupra altuia, o groapa din care cu greu poate sa iasa. Filmul pare o repetare a mai multe idei fi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro