FOTO+VIDEO. Pompier MORT in incendiul de la Jilava. Procurorii militari ancheteaza cazul

"La Parchetul Militar de pe langă Tribunalul Militar Bucureşti s-a constituit un dosar avand ca obiect intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov de stingere a incendiului produs in cursul zilei de astăzi, 06.06.2016, la o societate comercială din comuna Jilava. Este vorba despre un pompier salvator de la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealu Spirii" București-Ilfov, potrivit ISU ""Aflat intr-unul dintre echipajele care acționau pentru lichidare, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prăbușit. La fața locului au fost alocate de urgență 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru intervenție la inălțime, o ambulanță SMURD, o unitate de terapie intensivă mobilă SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare și o autospecială CBRN.

acum 84 luni (6 Jun 2016)

UPDATE 16.30: Procurorii militari au deschis dosar pentru ucidere din culpă privind incendiul de la fabrica din Jilava.

"La Parchetul Militar de pe langă Tribunalul Militar Bucureşti s-a constituit un dosar avand ca obiect intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov de stingere a incendiului produs in cursul zilei de astăzi, 06.06.2016, la o societate comercială din comuna Jilava. In timpul intervenţiei un pompier a fost surprins de o placă de beton care s-a prăbuşit peste acesta, cauzandu-i decesul.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvarşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (art. 349 C.p.) şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate in muncă (art. 350 C.p.)

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti coordonată de doi procurori militari", transmite Parchetul Militar.

UPDATE 16.00 Zeci de pompieri incă acționează pentru stingerea incendiului izbucnit la fabrica de incălţăminte din Jilava, au precizat oficiali ai ISU Bucureşti. Potrivit surselor citate, este o intervenţie de durată care ar putea să nu poată a fi terminată luni seara.

UPDATE 12.40: Răzvan Dumitru Luchian, pompierul căzut la datorie in această dimineață, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Petre Tobă.

Sublocotenent p.m. Răzvan Dumitru Luchian, avea 34 de ani și a fost pompier salvator la Detașamentul Buftea, Garda Măgurele. Decesul a fost declarat la ora 11 și 15 minute, transmite Ministerul de Interne.

"Este, din păcate, incă un exemplu de cat de periculoasă este meseria de pompier, polițist sau jandarm.

MAI a demarat procedurile de acordare de sprijin familiei pompierului decedat.

UPDATE 12.00: De două ore, la locul incendiului se află doi psihologi și preotul unității... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro