FOTO VIDEO Parisul oltenesc: strazi neasfaltate, wc in fundul curtii

FOTO VIDEO Parisul oltenesc: strazi neasfaltate, wc in fundul curtii

Puncte de atractie: o altfel de Sena Asemanarea dintre Parisul de la Olt si cel din Franta este intretinuta si de faptul ca, aidoma "orasului luminilor", si catunul nostru este strabatut de o apa curgatoare - raul Vedea, care, de regula, are o adancime de numai cateva palme, insa, cand ploua, se umfla si inunda mereu gospodariile din imediata apropiere. Dincolo de partea amuzanta a numelui localitatii lor, oamenii din Parisul de Olt sunt multumiti ca s-a asfaltat si la ei, in premiera, o parte din ulitele catunului - 1 kilometru, din totalul de 3,5 kilometri, si, in plus, a fost introdusa o retea de apa, care, insa, va fi data in folosinta abia anul viitor.

acum 113 luni (29 Sep 2014)

Daca vreti sa vizitati Parisul, dar nu aveti bani sa zburati pana in Franta, trebuie sa stiti ca mai aveti o varianta: satul Paris din comuna Optasi-Magura, judetul Olt. Desi se afla la aproximativ 35 de kilometri distanta de Slatina, spre Pitesti, satul cu 120 de locuitori (mai degraba un catun) este greu de gasit din lipsa indicatoarelor rutiere. In sat nu veti gasi nici Arcul de Triumf, nici bulevarde sau muzee, ci doar vreo 50 de gospodarii, cu wc tot in fundul gradinii. In intampinare sta o fantana banala, acoperita cu blani din lemn, cu apa care nu este buna de baut.

"Sunt mai multe ipoteze legate de existenta acestui sat si de numele pe care il poarta. Altii spun ca este vorba tot despre niste cetateni straini si ca de la ei ar fi pus numele de Paris.

Puncte de atractie: o altfel de Sena

Asemanarea dintre Parisul de la Olt si cel din Franta este intretinuta si de faptul ca, aidoma "orasului luminilor", si catunul nostru este strabatut de o apa curgatoare - raul Vedea, care, de regula, are o adancime de numai cateva palme, insa, cand ploua, se umfla si inunda mereu gospodariile din imediata apropiere. Cu toate acestea, inundatiile nu au disparut, astfel ca, nu mai devreme de acum o luna, catunul Paris a fost afectat de puhoaiele umflate ale raului Vedea.

In acelasi spirit al comparatiei, din catun nu lipseste nici celebrul Pont des Artes cu ale sale celebre lacate ale indragostitilor, doar ca, in cazul de fata, este vorba nu despre un pod, ci, mai degraba, despre un podet cimentat cu un singur sens de mers. De barele lui nu stau insa agatate lacate ale indragostitilor, mai ales ca multe dintre respectivele bare lipsesc din structura podului. O localnica spune ca biserica din sat reprezinta principalul motiv de mandrie al locuitorilor deoarece a fost ridicata chiar de catre unul dintre stramosii ei, nimeni altul decat Ionita Tunsu, unul dintre haiducii deveniti c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro