FOTO VIDEO "Orasul mortilor": povestea cartierului in care sute de mii de oameni traiesc printre morminte

FOTO VIDEO

Mormintele din el-Arafa, cimitir ce dateaza din secolul al VII-lea, nu arata ca in orice alt cimitir din Egipt. In timp ce unii locuitori din el-Arafa apreciaza faptul ca se afla in apropierea stramosilor (un reflex egiptean al respectului fata de morti), altii admit ca sunt tratati ca paria de cei din afara cartierului.

acum 68 luni (30 Oct 2014)

Mormintele din el-Arafa, cimitir ce dateaza din secolul al VII-lea, nu arata ca in orice alt cimitir din Egipt.

Multi dintre cei care locuiesc aici se considera norocosi, date fiind evenimentele violente care au loc in Cairo. In plus, capitala Egiptului se confrunta cu lipsa unor spatii adecvate pentru locuit in conditiile cresterii demografice, iar pentru cei mai saraci dintre locuitori adapostul din el-Arafa este suficient de bun.

Multi au ajuns aici din cauza transformarilor urbane petrecute in Cairo incepand cu anii `50 ai epocii Nasser, in timp ce altii au venit din zonele rurale.

Cutremurul care a afectat orasul Cairo in 1992 a determinat un numar important de egipteni sa isi caute adapost in cavourile familiilor, ingrosand numarul celor deja stabiliti in Orasul Mortilor. In timp ce unii locuitori din el-Arafa apreciaza faptul ca se afla in apropierea stramosilor (un reflex egiptean al respectului fata de morti), altii admit ca sunt tratati ca paria de cei din afara cartierului. Toti se confrunta cu greutati aici, in conditiile in care criminalitatea este in crestere pe fondul unei slabe prezente a politiei. O mama care isi creste aici cei trei copii pune degetul pe rana: "Nu ma tem de cei morti, ci de cei vii". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro