FOTO VIDEO Oltenii se facura ai dracu' si pusera vama la intrarea in Slatina

FOTO VIDEO Oltenii se facura ai dracu' si pusera vama la intrarea in Slatina

Autovehiculele de orice fel au fost oprite de-o parte si de alta a podului, soferii acestora primind cate un blid cu mamaliguta si o bucata de pastrama, un pahar de vin si o bucata de praz. Nu stiu de ce nu se fac mai des activitati de genul acesta, concerte de muzica, parade sau ceva - orice - pentru ca sa simtim si noi ca traim intr-un oras care este capitala de judet si nu un orasel oarecare.

acum 108 luni (9 Oct 2014)

Debutul festivalului a fost marcat prin instituirea vamii la podul peste raul Olt de la intrarea in Slatina dinspre Craiova incepand cu orele 11.11. Autovehiculele de orice fel au fost oprite de-o parte si de alta a podului, soferii acestora primind cate un blid cu mamaliguta si o bucata de pastrama, un pahar de vin si o bucata de praz. O parte dintre invitatii speciali ai festivalului din acest an, printre care s-au aflat si o delegatie din Anglia, au descins din calesti, britanicii fiind cei mai impresionati de modul special in care au fost intampinati. Invitatii speciali au fost informati despre drepturile si obligatiile pe care le au in spatiul Olteniei pe durata derularii Festivalului, dupa care toata lumea prezenta s-a prins intr-o hora chiar pe mijlocul strazii.

Un oltean ratacit, prins fara Pasaport de Oltean, a avut mari probleme in momentul cand a dorit sa treaca Podul peste raul Olt de la intrarea in Slatina dupa ce trei juveti, cum sunt numiti "gardienii" vamii oltenesti, inarmati cu pistoale si o tigaie inscriptionata "STOP", nu i-au permis accesul peste pod.

Ulterior acestui episod tragi-comic la care au fost martori toti cei prezenti, actiunea s-a mutat in centrul orasului, pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, al carui tronson cuprins intre Fantana Sperantei si magazinul "Oltul" a fost inchis pe durata Festivalului. Sute de bancute au fost amplasate in centrul orasului pe tronsonul bulevardului mentionat, unde pot fi intalniti mestesugari, comercianti de produse diverse - de la cele agroalimentare, la cele traditionale si mai putin traditionale.

Slatinenii s-au aratat incantati de faptul ca orasul este din nou scos din amorteala, dupa "saracia" din acest an cand nu multe au fost manifestarile care sa ii impinga pe locuitorii urbei afara din apartamentele lor. Nu stiu de ce nu se fac mai des activitati de genul acesta, concerte de muzica, parade sau ceva - orice - pentru ca sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro