FOTO VIDEO O vizita in atelierul de globuri al lui Mos Craciun: care sunt cele mai cautate ornamente de Sarbatori

FOTO VIDEO O vizita in atelierul de globuri al lui Mos Craciun: care sunt cele mai cautate ornamente de Sarbatori

Felicitari de sticla Atelierul din Pucioasa a primit in aceasta perioada cereri multe de mesaje si dedicatii pictate direct pe globurile de iarna. Au crescut comenzile Micul atelier din Pucioasa tine pasul cu moda in domeni si "are grija" inclusiv de marile lanturi de magazine, care comanda pe globuri, decoratiuni de iarna, suporturi de lumanari, sticle de sampanie personalizate cu decoratiuni de iarna sau dedicatii. Preturile pornesc de la 5 lei pentru un glob de Craciun simplu si ajung pana la 30 de lei pentru o sticla de sampanie decorata sau pentru un suport de lumanare sofisticat.

acum 41 luni (17 Dec 2017)

In micul atelier de globuri de iarna pictate manual, zeci de copii din judetele limitrofe lucreaza cateva ore cot la cot cu angajatii obiectele pretioase, care vor ajunge fie in bradutii lor sau in bibliotecile personale, fie in strainatate.

"Noi am inceput sa primim copiii inca din octombrie, pentru ca sunt scoli din Buzau, Bucuresti, Ploiesti sau Pitesti care au activitate in programul si ei si-au programat de cateva zile aceste ateliere. Din noiembrie am primit copii zi de zi, iar in decembrie avem chiar mai multe cluburi de copii din tara", spune Constantin Casandroiu, administratorul atelierului de globuri. Elevii de clasa a II-a spun, emotionati, ca este pentru prima data cand poposesc intr-un atelier de globuri si ca au lucrat cu simt de raspundere, stiind ca Mos Craciun ii vegheaza in permanenta luna aceasta.

"Eu am desenat un peisaj de iarna, in care apare si un om de zapada. Copiii primesc informatii pretioase despre cum trebuie sa amestece culorile si cum sa obtina cele mai frumoase efecte pe globul de sticla.

"Am desenat un om de zapada cu un brad, dar vreau sa fac si niste stele. O sa pun in bradul meu acest globulet", spune si Daria, o fetita de 7 ani. "Am venit de departe cu copiii, dar ne-am gandit ca in acest fel le dezvoltam creativitatea si imaginatia. Le place mai mult o astfel de activitate decat sa ii tinem in banci", explica Zinca Olteanu, profesor invatamant primar, la Scoala "Ion Ionescu", din comuna prahoveana Valea Calugareasca.

Cel mai important lucru este ca aceasta activitate le distrage atentia de la tehnologia modern, care i-a acaparat in ultimii ani, mai spune dascalul. "Generatiile de acum daca nu primesc ceva sa lucreze se plictisesc foarte repede, se concentreaza mai greu, probabil din cauza tehnologiei care a intrat brusc in viata lor. Daca un copil in vata sa scrie mai intai la calculator, greu il mai faci sa scrie de mana", crede cadrul didactic. Prichindeii au cantat cantece de iarn... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro