FOTO VIDEO O fetita autista de 5 ani creste gradul de constientizare a bolii prin picturile ei uimitoare

FOTO VIDEO O fetita autista de 5 ani creste gradul de constientizare a bolii prin picturile ei uimitoare

Lucrarile ei sunt deja foarte apreciate si se vand cu mii de lile sterline fiecare atat in Europa, cat si in Asia si America, fiind cautate de iubitorii de arta, de colectionari privati, cat si de proprietarii de galerii. Acum Iris este fascinata de vioara si face progrese exraordinare cu ajutorul terapiei prin mizica si terapiei prin joc, iar de curand si ajutorul unei noi terapii de dezvoltare a vorbirii care foloseste imagini video.

acum 65 luni (4 Oct 2014)

Iris Grace Halmshaw are cinci ani si locuieste impreuna cu parintii ei Leicestershire, un comitat cu peisaje pitoresti din regiunea East Midlands, Marea Britanie. Fetita sufera de autism, iar de un an de zile se exprima prin pictura intr-un mod surprinzator. Lucrarile ei sunt deja foarte apreciate si se vand cu mii de lile sterline fiecare atat in Europa, cat si in Asia si America, fiind cautate de iubitorii de arta, de colectionari privati, cat si de proprietarii de galerii. Banii stransi sunt folositi de parintii fetitei pentru a plati materialele de pictura si terapia speciala, dar si pentru a-i asigura viitorul, scrie "The Independent".

Arabella Carter-Johnson, mama fetitei, spune ca Iris adora sa stea afara si ca de aceea putem vedea "atata natura in picturile ei". ea este foarte interesata de miscare si felul in care schimba lucrurile", a precizat mama, amintind ca se fac multe referiri la asemanarea lucrarilor fetei cu cele ale celebrului impresionist francez Claude Monet.

Iris alaturi de pisca ei, privind luciul apei Foto "The Independent"

Femeia a mai povestit ca Iris este "foarte muzicala" si ca acest lucru l-a remarcat de cand era bebelus. Acum Iris este fascinata de vioara si face progrese exraordinare cu ajutorul terapiei prin mizica si terapiei prin joc, iar de curand si ajutorul unei noi terapii de dezvoltare a vorbirii care foloseste imagini video.

Observand progresele fetitei in urma terapiei, parintii ei au decis sa infiinteze un club de activitati pentru a sprijini copiii cu autism. Din cauza lispei de constientizare a autismului, persoanele cu autism, parintii si prietenii acestora lupta de multe ori sa explice ce impact are aceasta tulburare asupra vietii lor. Ma orientez in baza informatiilor vizuale, asa ca mai bine arata-mi cum sa fac decat doar sa-mi spui si ai rabdare, pentru ca sunt un copil cu autism. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro