FOTO+VIDEO. Noi dezvaluiri despre atentatul de la Munchen: Sonboly a planuit faptele timp de un an. Tatal lui l-a recunoscut din inregistrari si s-a dus la Politie

UPDATE 16.45: Tatăl lui Ali David Sonboly şi-a recunoscut fiul intr-una dintre primele inregistrări video care au inceput să circule pe internet de la locul atacului şi a alertat poliţia, transmite duminică agenția EFE, citată de Agerpres. pic.twitter.com/x1A78MfCS6— Auswärtiges Amt (@AuswaertigesAmt) 23 iulie 2016 Citește și: Sinteză: Tot ce știm despre atacul de la Munchen, la o zi după tragedie Tanărul germano-iranian care a comis atacul era un cititor avid de cărţi şi articole privind crimele in masă, inclusiv despre atacurile din Norvegia, care au fost comise cu exact cinci ani in urmă.

acum 76 luni (24 Jul 2016)

UPDATE 16.45: Tatăl lui Ali David Sonboly şi-a recunoscut fiul intr-una dintre primele inregistrări video care au inceput să circule pe internet de la locul atacului şi a alertat poliţia, transmite duminică agenția EFE, citată de Agerpres.

Un procuror german a informat că tanărul atacator "juca cu regularitate Counter-Strike, un joc cu impuşcături asociat adesea cu indivizi care comit atacuri in masă". Procurorul Thomas Steinkraus-Koch a precizat că Sonboly a fost ucis cu un singur glonţ in cap provenit de la propriul pistol.

------

Atacatorul Ali Sonboly, de 18 ani, și-a plănuit atacul la Munchen timp de un an, au precizat, duminică, autoritățile germane, citate de BBC News.

Sonboly, care avea asupra lui, la momentul la care s-a impușcat in cap, un pistol Glock și 300 de cartușe, a omorat nouă persoane și a rănit alte 35.

Munich gunman who killed nine people on Friday had been planning his attack for a year, police say https://t.co/Q5QpYYd3jZ— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 24 iulie 2016

Tanărul de 18 ani avea salvată pe computerul său o copie a manifestului extremistului norvegian Anders Behring Breivik, care in urmă cu cinci ani a comis un dublu atac la Oslo şi in insula vecină Utoya, ucigand 77 de oameni.

Acolo, aminteşte EFE, in 2009 un adolescent de 17 ani, Tim Kretschmer, a ucis 15 persoane din fostul său liceu. Incolţit de poliţie, Kretschmer s-a sinucis după o urmărire de 40 de kilometri, imbrăcat in uniformă paramilitară şi inarmat cu un pistol Beretta cu care ucisese cu sange rece nouă elevi şi şase profesori. pic.twitter.com/x1A78MfCS6— Auswärtiges Amt (@AuswaertigesAmt) 23 iulie 2016

Citește și: Sinteză: Tot ce știm despre atacul de la Munchen, la o zi după tragedie

Tanărul germano-iranian care a comis atacul era un cititor avid de cărţi şi articole privind crimele in masă, inclusiv despre atacurile din Norveg... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro