FOTO VIDEO Misterul camerei ascunse de pe Muntele Rushmore

FOTO VIDEO Misterul camerei ascunse de pe Muntele Rushmore

FOTO weinerelementary.org Dupa o perioada lunga de timp, viziunea lui Borglum a fost finalizata la 8 august 1998, cand in interiorul camerei a fost instalat un seif de titan in care se afla 16 placi de portelan si smalt care redau istoria americana, precum Declaratia de Independenta, Constitutia si Legea Drepturilor, dar si o biografie a lui Gutzon, alaturi de relatarea modului in care a fost realizat monumentul, ca un fel de capsula a timpului pentru generatiile urmatoare.

acum 49 luni (18 Jun 2016)

Monument de referinta pentru Statele Unite ale Americii si un important obiectiv turistic, Muntele Rushmore, din Dakota de Sud, ascunde o camera despre existenta careia cunosc detalii mult prea putine persoane.

Este vorba despre o incapere la care se poate ajunge cu greu din cauza pozitiei, fiind sapata in granit, in spatele capetelor celor patru presedinti sculptati, George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln, conform publicatiei Daily Mail.

Numita Hall Of Records, incaperea a fost proiectata de sculptorul Gutzon Borglum, si s-a lucrat la ea intre iulie 1938 si iulie 1939, fiind sapat un tunel lung de 21 de metri. Acesta si-a dorit ca aici sa fie gravate in stanca mai multe evenimente importante din istoria americana, alaturi de alte marturii relevante pentru generatiile viitoare.

Sculptorul Gutzon Borglum, cel care a proiectat Monumentul Muntele Rushmore, la care s-a lucrat intre 4 octombrie 1927 si 31 octombrie 1941. FOTO weinerelementary.org

Dupa o perioada lunga de timp, viziunea lui Borglum a fost finalizata la 8 august 1998, cand in interiorul camerei a fost instalat un seif de titan in care se afla 16 placi de portelan si smalt care redau istoria americana, precum Declaratia de Independenta, Constitutia si Legea Drepturilor, dar si o biografie a lui Gutzon, alaturi de relatarea modului in care a fost realizat monumentul, ca un fel de capsula a timpului pentru generatiile urmatoare. am lasat aici, cioplit la inaltime, cat mai aproape de cer, cuvintele liderilor nostri, chipurile lor, pentru a arata posteritatii ce fel de oameni au fost. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro