FOTO VIDEO Marea Britanie, in doliu. Britanicii ii aduc omagii deputatei Jo Cox, ucisa in plina campanie anti-Brexit

FOTO VIDEO Marea Britanie, in doliu. Britanicii ii aduc omagii deputatei Jo Cox, ucisa in plina campanie anti-Brexit

Omagii aduse la Londra de laburisti, cu Jeremy Corbyn in frunte, colegii lor ucise cu o saptamana inainte de referendumul privind apartenenta Marii Britanii la UE FOTO Philip Toscano/PA Wire Atacatorul ar fi un simpatizant neonazist Politia din West Yorkshire a refuzat deocamdata sa discute posibilul motiv din spatele atacului, in pofida informatiilor potrivit carora barbatul arestat in acest dosar, Tommy Mair, in varsta de 52 de ani, ar fi un simpatizant al miscarilor de extrema-dreapta.

acum 97 luni (17 Jun 2016)

Biserica St. Peter, din Birstall (West Yorkshire), orasul natal al politicienei, s-a dovedit neincapatoare pentru numerosii oameni care au venit sa se reculeaga.

"A crescut in aceasta comunitate, a trait in aceasta comunitate, a servit aceasta comunitate si, in cele din urma, si-a dat viata pentru aceasta comunitate", a declarat episcopul de Huddersfield, Jonathan Gibbs, potrivit news.ro.

Peste 400 de persoane au asistat in biserica St. Peter din Birstall la o slujba in memoria lui Jo Cox FOTO Ian Hinchliffe/REX/Shutterstock

Antrerior, Corbyn i-a adus un omagiu lui Cox, spunand ca tara este "in soc" dupa decesul unei "colege mult iubite".

Mesajul liderului laburist britanic Jeremy Corbyn dupa uciderea lui Jo Cox

"Moartea lui Jo Cox este o tragedie.

Si candidata la presedintia SUA Hillary Clinton a vorbit de un "asasinat crud si ingrozitor".

Jo Cox este primul membru al Parlamentului britanic ucis dupa 1990, cand Ian Grow a fost ultimul dintr-o serie de politicieni omorati de gruparile teroriste nord-irlandeze.

Omagii aduse la Londra de laburisti, cu Jeremy Corbyn in frunte, colegii lor ucise cu o saptamana inainte de referendumul privind apartenenta Marii Britanii la UE FOTO Philip Toscano/PA Wire Atacatorul ar fi un simpatizant neonazist

Politia din West Yorkshire a refuzat deocamdata sa discute posibilul motiv din spatele atacului, in pofida informatiilor potrivit carora barbatul arestat in acest dosar, Tommy Mair, in varsta de 52 de ani, ar fi un simpatizant al miscarilor de extrema-dreapta.

Potrivit unor martori, atacatorul care a impuscat-o si injunghiat-o pe Cox ar fi strigat "Britain First" (Marea Britanie pe primul plan) sau "Put Britain first" (Pune Marea Britanie pe primul plan).

Partidul politic "Britain First", ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro