FOTO VIDEO Legendele Canionului Sapte Scari, o minune a naturii, unica in Europa de Est

FOTO VIDEO Legendele Canionului Sapte Scari, o minune a naturii, unica in Europa de Est

Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena). De la fantome, povesti de dragoste tragice, locuri vindecatoare de boli si constructii inexplicabile VIDEO Cetatile Brasovului, pline de mister.

acum 108 luni (13 Feb 2015)

Istoria Canionul 7 Scari porneste cu milioane de ani in urma. Se spune ca dateaza inca din mezozoic si ca pe vremuri aici a fost un fund de mare. In plus, specialistii spun ca este posibil ca aici sa fi trait chiar si dinozauri.

Cristian Popa de la Regia Padurilor Sacele se ocupa de promovarea canionului si stie toate secretele lui. De atunci, a venit de peste 1.000 de ori. Privelistea l-a fascinat atat de tare, incat a facut din placerea de a veni aici o meserie si acum se ocupa de promovarea canionului.

"Se spune ca acest canion era locul de promenada al mocanilor din satul Baciu (Sacele). Una era sa le aduca in plimbare pana la canion sa vada daca sunt puternice si nu cedeaza fizic. Mai sunt cupluri de tineri care aud legenda si vor sa o testeze", povesteste Cristian Popa. Foto Feerie de gheata la Canionul 7 Scari. Se spune ca apa din jur si pozitionarea izvoarelor este o adevarata hitroterapie. Efectele beneficice sunt date si de aerul extreme de ozonat. "Acest loc are darul de a te linisti. Aerul ozonat, pentru ca suntem la 1.050 de metri altitudine, si zgomotul facut de apa sunt o combinatie extraordinara pentru psihic. Am vorbit cu un turist din Bucuresti care a venit anul trecut de sapte ori. Mi-a povestit ca o jumate de zi aici face cat o saptamana la mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din sapte scari din metal cu inaltimi intre 2,5 si 15 metri, care ii dau numele si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari creste. Mai exista unul asemanator in Austria, dar distanta dintre peretii canionului este mare, astfel ca nu este la fel de spectaculos", mai spune Cristian Popa.

Accesul la Canionul Sapte Scari se face extrem de simplu, dinspre localitatea Timisul de Sus si Dambul Morii, de pe Drumul National 1 (traseu banda galbena). Turistii ajung la c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro