FOTO + VIDEO: Le Parisien: Apele Senei au ajuns la 6 metri. Parisul, blocat

De săptămana trecută, de cand au inceput ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate şi puse la adăpost de serviciile de intervenţie, in cursul a 16.000 de acţiuni efectuate pe tot teritoriul Franţei, a afirmat joi seară ministrul de Interne.

acum 93 luni (3 Jun 2016)

UPDATE: Apele Senei au atins 6 metri, iar autoritățile se așteaptă la o creștere a debitului la 6,5 metri, transmite Le Parisien. De asemenea, la vest de Paris ar putea avea loc evacuări ale populației.

Ministrul Mediului a precizat că, la vest de Paris, in Bois de Boulogne, l'Ile de la Jatte, l'Ile Saint-Germain și Rueil-Malmaison oamenii pot fi evacuați.

----

Apele Senei ar putea atinge, vineri, cota maximă de aproape 5.90 de metri, avertizează autoritățile franceze. In aceste condiții, muzeele pariziene de pe ambele maluri ale fluviului iau măsuri care să prevină orice amenințare care ar putea pune in pericol operele de artă, informează AFP, citat de Agerpres. Bărbatul de 74 de ani a căzut in apă și a fost descoperit după două ore. level could reach 6 meters https://t.co/sLZZH4VO0e— Elena (@alohasurfers) June 2, 2016

In regiunea pariziană şi mai spre sud, 13 departamente răman sub avertizare, cu peste 19.000 de gospodării lipsite joi seară de curent electric. La Nemours, unul dintre cele mai afectate oraşe, aflat la 80 de kilometri sud de Paris, apa a depăşit niveluri istorice, insă a inceput să scadă incet joi. La Moret-sur-Loing, localitate care a ajuns celebră datorită tablourilor inpresioniştilor, "morile de pe insule au apă pană la acoperiş", spune primarul.

De săptămana trecută, de cand au inceput ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate şi puse la adăpost de serviciile de intervenţie, in cursul a 16.000 de acţiuni efectuate pe tot teritoriul Franţei, a afirmat joi seară ministrul de Interne. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro