FOTO VIDEO La 58 de ani merge la scoala in clasa I, de mana cu nepotul. "La matura nu mi-a cerut carte"

FOTO VIDEO La 58 de ani merge la scoala in clasa I, de mana cu nepotul.

Se stie de foarte multi ani ca abandonul scolar reprezinta o mare problema pentru sistemul de invatamant romanesc. 7, acolo unde 184 de elevi, cu varste de la 12 ani si pana peste 60 de ani, pentru ca nu exista o limita de vasta, frecventeaza scoala in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, acolo unde cadrele didactice le fac cunostinta cu literele alfabetului si cifrele. Acum sunt la pensie, pe caz de boala si daca statul ne-a dat sansa asta sa invatam voi profita de ea, sa stiu si eu sa citesc prosectul de la un medicament sau eticheta de la alimente", ne spune Virginia Mutei.

acum 71 luni (26 Oct 2017)

Se stie de foarte multi ani ca abandonul scolar reprezinta o mare problema pentru sistemul de invatamant romanesc. Din acest punct de vedere, daca am putea spune ca exista un lucru la care nu ne intrece nimeni in Europa, acesta este analfabetismul, iar Programul "A doua sansa" poate reprezenta o solutie pentru stoparea fenomenului. 7, acolo unde 184 de elevi, cu varste de la 12 ani si pana peste 60 de ani, pentru ca nu exista o limita de vasta, frecventeaza scoala in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, acolo unde cadrele didactice le fac cunostinta cu literele alfabetului si cifrele.

Dintre elevii de la clasa I, ne-au atras atentia doua femei trecute de a doua tinerete, care in copilaria lor nu beneficiat de educati la scoala. Mai tarziu m-am casatorit, am facut si eu sapte copii, care au mers cu totii la scoala iar acum sunt fiecare la casele lor. Sunt vaduva de cativa ani si m-am hotarat sa vin la scoala pentru ca vreau mai ales sa invat sa citesc. Merg la biserica tot timpul si visul meu principal este sa citesc biblia", ne spune Viorela Sava, in varsta de 59 de ani.

Cursurile au debutat la 1 octombrie iar femeia spune ca nu i se pare atat de greu la scoala, ci ii trebuie doar vointa sa poata continua. In aceeasi idee, sa invete sa citeasca, a venit la scoala si Virginia Mutei, in varsta de 58 de ani. Femeia a trecut printr-o cumpana grea in urma cu patru ani, cain medicii i-au extirat o tunoare canceroasa de 7 kg, iar acum este pregatita sa mai depuna un efort care sa o ajute in viata. Am intrat cu servicu la Intreprinderea de Gospodarire a Orasului (IGO), iar la matura nu mi-a cerut nimeni sa stiu carte. Acum sunt la pensie, pe caz de boala si daca statul ne-a dat sansa asta sa invatam voi profita de ea, sa stiu si eu sa citesc prosectul de la un medicament sau eticheta de la alimente", ne spune Virginia Mutei.

La fel ca actuala ei colega clasa, femeia are sapte copii si nu ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro